Reference

Roman

Moldavsko, Ukrajina a Rumunsko - PLNO, průvodce: Martin Ksandr

Martin není jen průvodce, je součástí týmu, jedním z nás, a to je to, čeho si na něm cením nejvíc. Je skvělý bavič, umí stmelit kolektiv. A nemá problém pozměnit plány dle situace a vyřešit nečekané překážky.

Chválím všechno. Nápad, průběh, a na druhou stranu i účastníky.

 

Barbora Čechová

Rumunské hory - Retezat - Poslední místo, průvodce: Honza Švábenský

Honza opět nezklamal. Líbí se mi, že nám opět posunul hranice. Umí člověka vyhecovat, umí ho podržet a hlavně mu i v nejhorších chvílích pomůže. Člověk se na něj může spolehnout.

V Rumunsku se mi nejvíc líbil okruh, který jsme podstoupili. Bylo nádherný se koukat z jedné skály na druhou a vzápětí na tutéž horu vylézt. Člověk musel nabrat sílu a jít. Určitě s vámi pojedu znovu. Od vás mám ty nejlepší zážitky! Ještě jednou velké díky!

Tom Tornádo Roubič

Rumunské hory - Retezat - PLNO, průvodce: Petr Tobolák

Ač šlo počasí proti nám, tak jsem si to užil na 100%. Výprava měla hodně dobrodružných prvků ) zejména pak poslední den v horách byl intenzivní. Ze zasněžených kopců, do zeleného údolí, skrz stezku Expedičního klubu skládající se z Xandrova pralesa, Švábenského louky a Švirákova výšvihu (tento úsek si později překřtil na 3,5 hodiny křoví v držce), to byl intenzivní zážitek! Osobně mě to bavilo! Když se z mlhy ozývalo himlhergot, krucinál, do prkýnka kdo tuhle zatracenou cestu vymyslel? nejednou to vykouzlilo úsměv na tváři, co jiného v tom bordelu taky zbývalo, že... než to brát pozitivně? ... zkrátka pěkný sportovní výkon na závěr výpravy. (dodatek ve Švirákově výšvihu byly vyslovovány a místy vykřikovány expresivnější výrazy ) ) Parádní! Dále děkuji, že jsme dostali možnost vrátit se do lepší země, než z které jsme odjížděli.... volby jste neposrali! Gratuluji!).

Petrovi dávám 10/10. Pěkně se o nás staral a celou výpravu měl pěkně připravenou. Naslouchal přáním skupiny, naštěstí v naší smečce nebylo žádné Déčko zájezdu , takže jsme se krásně domluvili. Nemám co vytknout. :)

Vojta

Rumunsko - Maramureš pod 24 let, průvodce: Lukáš Mádr

Jakožto účastník, který zažil 100 % vícedenních výprav s Lukášem musím oznámit, že jste s novým průvodcem trefili do černého. Prostě kamarád do nepohody, se kterým člověk dobře pokecá i když mu okolo stanu lítají blesky a na ultralight stan buší centimetrové kroupy (já už pomale začal věřit i v Poseidona). A když si pak ještě promáčí boty, aby vám zjistil, jaké bude počasí, tak toho je potřeba si vážit! Za mě prostě pecka a nemám absolutně co vytknout. Těším se na nějakou další akci!

Romana

Silvestr na Ukrajině a v Rumunsku - PLNO, průvodce: Jakub Frank

Výprava byla skvělá, moc jsem si to užila. Byla to moje první cesta s Expedition Clubem, ale rozhodně ne poslední :-) Nejlepší ze všeho byli lidi - naprosto boží! A průvodce Kuba byl super! :-) O všechno se postaral, i přesto že to bylo poprvé, co se tahle akce konala a místa neměl sám projetá.

 

Michaela Mikulecká

Rumunská Rodna pod 24 let - PLNO, průvodce: Honza Bořil

Akci jsem si moc užila. Sešla se nám hrozně fajnová parta lidí a Rumunsko je opravdu krásné. Takže chválím nápad na akci pod 24 let - protože jsem tak měla možnost potkat moc fajn lidi svého věku a taky výběr destinace. Průvodce Honza je sympoš se spoustou zkušeností. Vždy byl ochotný s čímkoliv pomoct nebo poradit. :)

Martina Jemelková

Rumunská Transylvánie - PLNO, průvodce: Milča Mařáková

Ochotná a milá průvodkyně do nepohody. Schopná vyřešit každý problém. Respektovala přání skupiny a snažila se všem členům vyjít maximálně vstříc. Měla skvělý vkus na restaurace, což jako žrout velmi oceňuji.

Bylo to skvělé, děkuji za všechny zážitky, bez vás bych na Rumunsko odvahu nejspíše nenašla!

Martin Šafránek

Rumunsko - Godeanu na sněžnicích, průvodce: Lukáš Mádr

Tato expedice byla výjimečná tím, že se uskutečnila daleko od civilizace bez jakéhokoli záchraného bodu, cesty, jen v nedotčené divočině. Proto jsem rád, že jsem tuto akci mohl jet se silnou a moc fajn partou, na kterou se zkrátka musíte spolehnout - ve sněhové bouři i v zasypaném stanu. Lukáš je mladý a velmi schopný průvodce. Nejvíc na mě udělalo dojem, jak si dokáže zachovat chladnou hlavu i v těch nejtěžších situacích a nezmatkovat. Cestovat s ním byla radost a intenzivní zážitek.

Veronika Bílková

Rumunské hory - PLNO, průvodce: Martin Dubec

Marťas je super průvodce, dokáže si poradit a je veelký pohodář. Rumunsko nebyl můj první výlet (a rozhodně ne poslední) s EC a opět splnil moje očekávání. Byla to naprostá paráda. Stejně jako v Albánii se sešla bezva parta lidí, všechno bylo suprově naplánované, ale zároveň se program místy přizpůsoboval tak, aby vyhověl všem.

Martin Jurík

Rumunsko - Fagaraš - PLNO, průvodce: Jirka Střípek

Pochválil bych skvělou partu - asi to přitahujete ) Zvolenou trasu, dobrý nápad se dvěma skupinami jdoucími proti sobě - odpadá složité dostávání se k autu. Závěrečnou dvouskupinovou party.

Průvodce Jirka byl naprosto boží. Pohodář, vtipálek..bylo to jako jet na hory s dlouholetým kamarádem. Dal skupině dostatek volnosti v rozhodování o “osudu výpravy”, zároveň měl vše pevně v rukou )

Amy

Rumunsko - Maramureš pod 24 let, průvodce: Lukáš Mádr

Luky byl skvělý průvodce! Velmi ochotný - předem dal vědět info, byla možnost se na cokoliv zeptat, poradit. To jsem ocenila i během výpravy, kdy jsem měla pocit, že v případě jakéhokoliv menšího či většího problému se na něj mohu obrátit. Taky byl "skrytě" starostlivý, v případě nějakého těžšího terénu či situaci byl vždy připraven pomoci, pokud by někdo chtěl. I když jsme došli o den dřív, vymyslel a nabídl alternativy, co dělat. :) 

Snad zase někdy na viděnou! Těším se.

Pavel H.

Velikonoce v Transylvánii - PLNO, průvodce: Tereza Cupáková

Obecně bych pochválil všechno.. Konkrétně pak Terku s Honzou, dobrou partu, luxusní počasí a podmínky, brilantní načasování a posloupnost programu, celkově dobrou atmosféru.

Průvodkyně byla kvalifikovaná, profesionální a srdečná. Terka má krásnou povahu, je přátelská, komunikativní, dobrá duše se smyslem pro spravedlnost a s úctou k přírodě. Věnovala se nevtíravě všem účastníků zájezdu, obstarala zábavu s kytarou, výbornou mandlovoci a oplývala nakažlivou pozitivitou. :)

 

Lenka

Silvestr v rumunských Karpatech - PLNO, průvodce: Tom Cimr

Pochválila bych světýlka na bivaku! Vlastně všechno. Dobře zvládnutá organizace, a kde věci nešly podle plánu, Tom hned zařídil. Trek byl krásně vybraný. Prostě super akce. Tom se o nás krásně staral a sršel nakažlivým optimismem.

Monika

Rumunské hory - Retezat - Poslední místo, průvodce: Honza Švábenský

Moje druhá akce s Honzou a je to pořád super - mladej, schopnej, talent - no co víc dodat.

Expe akce vřele doporučuji - bezva lidi, skvělá místa, zábava, relax, napětí, vypětí, vzrušení - prostě všechno, co člověk hledá, když chce vypadnout z civilizace a mít kolem sebe fajn partu lidí. Retezat byla moje druhá akce a pokud mě vezmete i na další, tak určitě ne poslední. Děláte to báječně!

Barbora Műllerová

Rumunská Rodna pod 24 let - PLNO, průvodce: Honza Bořil

Akce byla předem dobře popsaná, člověk věděl, co čekat a jak se připravit. Náročnost trasy odpovídala popisu, člověk bez zkušeností si máknul, ale dalo se to a ty výhledy za to stály <3 Cením, že do výletu bylo zakomponovaný i přespání na ubytku na konci na obnovení sil a zlidštění se před návratem do ČR, zároveň to bylo fajn na nějaký větší klidný pokec a vlastně i pořádný seznámení se mezi sebou. 

Průvodce Honza byl moc fajn, bylo super, že se v nás snažil probudit nějaké orientační a kartografické schopnosti a zároveň hezky přizpůsoboval výlet našim schopnostem (popřípadě nám dal tu možnost), ale zároveň se nás snažil trošku dokopat k pořádný aktivitě, abychom dvě hodiny ráno nestrávili jen vysedáváním u stanů. :D

Díky za super organizaci týhle akce, už se těším až se připojím příště na další výpravu O )