Reference

Petra

Jednodenní ferratový kurz 27.5.2018 - PLNO, průvodce: Vít Dubec, Tom Cimr

Kluci byli skvělí a vytvořili skvělou atmosféru. Měli všechno skvěle připravené, mohli jsme si vyzkoušet různé typy vybavení a ke všemu nám dali info, na co si při pořízení dát pozor. Super místo - ferraty byly krátké, takže se dalo odpočívat a zkusit si to několikrát. Dozvěděla jsem se i na co se připravit, když budu plánovat ferratovou výpravu po vlastní ose.

Michal Š.

Horský průvodce 1: Navigace, orientace, průvodce: Vít Dubec, Tom Cimr

Bylo super, že byl vždy efektivně využitý celý den. Také je skvělé, že jsme měli možnost si teorii mnohokrát vyzkoušet a to velmi zábavnou formou. Děláte to moc dobře. Všichni jsme se bavili a zároveň se naučili spoustu věcí.

Všichni průvodci byli velmi zkušení a plní energie. Dokázali jste zaujmout a výklad byl poutavý. Chtěl bych to někdy umět, tak jako vy ?.

 

Lucie Řehořková

Kurz skalního lezení - základy, průvodce: Vít Dubec, Tom Cimr

Malý počet klientů = více prostoru pro individuální přístup, ucelené info k problematice lezení, dostatek času a prostoru na vlastní lezení, bezva lokalita = byli jsme tam sami. Jak Víťa, tak Tom - oba velmi příjemní, pohodáři, co opravdu lezení rozumí. Obzvlášť oceňuju Tomovu trpělivost a podporu ve zdolávání pro mě obtížného místa v komínu .

Michaela Kováčiková

Kurz lezení 16. dubna 2023, průvodce: Jan Polášek

Honza byl super, milý a sympatický. Jsem moc ráda, že jsem poprvé zkusila lezení právě s někým, kdo měl pohodový přístup a motivoval nás a byl trpělivý, i když jsme lezly docela pomalu. :D

 Určitě v lezení budu pokračovat, díky moc za super zážitek!

Kata Melicharova

Běžecká víkendovka Křivoklátsko, průvodce: Tomáš Maceček

Tomáš byl supr, měl všechno skvěle připravené, parádní trasy, krasný ubytko, byl na všechny moc milej, podporoval nás, radil a ukazoval zajímavé věci. Pro mě zase velká běžecká inspirace. :)

Celkově se na expedici všechno povedlo. Kromě deště bylo všechno boží, vlastně i ten déšť. :) 

Pavel

Víkendovka - Krušné hory, průvodce: Zbyněk Král

Zbyněk je skvělý průvodce. Nejen že věděl, kam jdeme, kde se nacházíme a co je kolem nás - o čemž uměl dobře mluvit, byl zároveň i členem skupiny a jedním z nás. Jeho historky z aktivních záloh byly dalším zpestřením už tak zajímavého vyprávění. První noc jako zkušený zálesák vybral místo na spaní v lese, postavil přístřešek z plachty, kam jsem se mohl v případě deště schovat a taky mi půjčil svůj žďárák. Druhý den nás pohostil na své chalupě, poskytl gril a provedl po vesnici. Zároveň dbal na to, abychom jako skupina všichni v pořádku dorazili do cíle. Rád s ním na pojedu zase, klidně i na delší cestu.

Vše jsem si moc užil, děkuju za organizaci!

Martin Pluhař

Kurz horského průvodce - zimní část, průvodce: Vít Dubec, Tom Cimr

Na kurzu bych pochválil:

1) Strukturu. Myslím, že teoretické základy pro pohyb v zimním terénu, lavinová prevence a záchrana byly jasné a dostatečné. Určitě jsem se toho dost naučil a samozřejmě následné výlety do okolí, praktické nácviky a šťourání ve sněhu spojily vrstvy všech informací do konzistentního celku.
2) Místo. Chata Liezener Hütte byla fakt dobrá volba. Pro potřeby kurzu splňovala všechny potřeby a okolí je ideální na půldenní/jednodenní výlety i házení lopatou poblíž chaty.
3) Toma s Víťou za přípravu a veškerou péči.
4) Účastníky za příjemný kolektiv a super spolupráci.
5) Bylo to pro mě fakt skvěle strávených 6 dní, kdy jsem se bavil, odpočinul a hlavně se něco nového naučil.
6) Základy na kterých se dá dál stavět. Určitě teď po kurzu vím, co chci dál studovat a kde se dá přidat/dohánět.

Lenka Janováčová

Hřebenovka Lužických a Jizerských hor - Poslední místo, průvodce: Jakub Frank

Precizní organizace, průvodce o nás pečoval jako o vlastní děti, rozdělal pro nás za deště oheň a kdyby mohl, snese nám modré z nebe -) Moc jsem ocenila, že trasu přizpůsoboval našim silám (rozuměj prodloužil -) a počasí (v jedné restauraci jsme byli 3 hodiny -) A skvělá parta lidí!

Kubík byl neskutečný! Tak precizního a starostlivého kluka bych chtěla mít doma! Měl všechno pečlivě naplánované, starostlivě o nás pečoval a dbal na to, aby si s každým popovídal a dozvěděl se něco o něm. A když se mu u piva trochu rozvázal jazyk, žasla jsem, jak to má ve svých tuším 28 letech pěkně všechno srovnané! Thumbs up!

Bylo to moc prima a ráda pojedu s Kubíkem na Srí Lanku či do Nepálu!

Tereza Houšťová

Kurz lezení 16. dubna 2023, průvodce: Jan Polášek

Honza byl naprosto perfektní, hlavně se mi líbilo, že to byl profík, hodně dbal na zásady bezpečnosti, navíc vždy to, co vykládal, propojil s praktickou ukázkou a ,,nutil" si nás to hned vyzkoušet, zároveň byl trpělivý, nebyl nepříjemný, když nám něco nešlo, motivoval, podporoval, prostě super, šla bych klidně na další, pokračovací kurz! :)

Martin Kissler

Beskydy a Javorníky - přechod, průvodce: Martin Ksandr

Pochválil bych pohostinnost průvodce když nás ubytoval ve vlastní chatě. Přípravu trasy, která krásně ukázala to nejkrásnější z Beskyd. Podařenou partu lidí, kde všichni byli pozitivně naladěni a s chutí společně dosáhnout cíle. Martin je super pohodář a celou akci má vždy pod kontrolou a udržuje dobrou náladu v partě. Má krásnýho psa, který tomu přidává to pravé kouzlo.

Verča Bílková

Kurz skalního lezení - základy, průvodce: Vít Dubec, Tom Cimr

Jako absolutně všechny akce, které jsem doposud s EC absolvovala byla i tahle úplně boží - skvěle vybalancovaná teorie vs lezení. Dochází mi slovní zásoba a už moc nevím jak vás originálně pochválit. :) Takže díky moc za skvělou akci a super den!

 

Roman

Beskydy a Javorníky - přechod, průvodce: Martin Ksandr

Na výpravu jsem jel s cílem poznat Beskydy, kde jsem nikdy předtím nebyl, a prověřit svoji fyzičku. Obojí se mi splnilo na 100 %. Akce byla náročná a to se mi právě líbilo. Sešla parta super lidí, ostatně jako na všech akci Expedition Clubu. Martin měl výpravu pečlivě naplánovanou, ať už se jedná o dopravu, výběr tras nebo míst pro přespání.

Vlastimil Horký

Víkendovka - Broumovsko, průvodce: Honza Valášek

Akce pod vedením Honzi byla opravdu povedená, sešla se skvělá parta lidí, která spolu zažila 3 dny v prostředí broumovských kopců. Délka i náročnost trasy o délce asi 55 km byla přiměřená silám a zkušenostem skupiny. Pochválil bych celkovou organizaci, informovanost a výběr trasy. Musím vyzdvihnout celkovou připravenost a zodpovědnost při plánování tohoto výletu. Celá výprava byla ve velice příjemné a zábavné atmosféře, sešli se opět výborní lidé. Myslím, že Honza udělal expe. cl. výborné jméno.Určitě Honzu doporučuji jako průvodce na další akci, je to velice zábavný, inspirativní a zodpovědný člověk. Příště nebudu váhat ani minutu a pojedu s ním znovu.

Věra Štěpánská

Jeseníky po našem - Poslední volné místo, průvodce: Martin Ksandr

Bylo to celé fajn, líbila se mi ta odlehlá místa pro stanování, to jsem chtěla zažít a stále se k nim v duchu vracím. Na druhou stranu sprcha v Losinkách nebyla k zahození a kdybych měla stejnou akci zopakovat, tak bych ji znovu zařadila. Pěkná byla i trasa mimo turisticky značené cesty.

Vzhledem k tomu, že jsem byla před akcí zdravotně indisponovaná, věkově nejstarší, byla jsem průvodci vděčná za laskavé pošťouchnutí a podporu, abych akci nevzdala. Pomohlo mi, že zde byl i respekt k tomu, že jsem si dvě počáteční trasy zkrátila a postupně tak mohlo moje tělo naskočit. Jinak celkově bych hodnotila vedení akce jako jisté, přirozené, nenásilné, ale rozhodné - takže perfect -)

Jiří Kiška

Vandr lodí, brodem a pěškem. Tátové s dětmi - Poslední místo, průvodce: Filip Vítek

Super koncept, náramně jsem si to se synem užil. Byla paráda sledovat jak si děti spolu hrají, běhají po lese, spolupracují, nosí dřevo k ohni, atd. Plavba, slaňování, brodění a spaní na ostrově - to už byly třešničky na dortu. Filip je skvělý průvodce.