Reference

Bára Zýková

Jeseníky po našem - Poslední volné místo, průvodce: Martin Ksandr

Průvodce byl vynikající! Profík a srdcař -) Akorát jsme ho asi občas zklamali, když jsme nevyrazili na úplně všechny naplánované tisícovky -)

Moc děkuji za dalši skvělou akci! Bylo to jako vždy skvělé (ač tentokrát o něco pohodovější než ostatní výpravy na kterých jsem byla - ale to taky není k zahození -)). Už začínám číhat, kam s Expe vyrazím na Silvestra.

Ania Rojko

Běžecký kemp Beskydy, průvodce: Tomáš Maceček

Tomáš je velká inspirace. Nejen tím, co má za sebou, ale hlavně svým lidským přístupem a lásce ke sportu. Na kempu byl skvělý vedoucí, ochotně vysvětloval, co, jak a proč v tréninku děláme a k čemu to ve výsledku bude, což je pro mě strašně důležité. No a samozřejmě byla spousta legrace, což je Toma i všech zúčastněných:)

Pavel Pechman

Víkendovka - Horem Dolem Krušnými horami, průvodce: Bára Chaloupská

Před odjezdem se Bára aktivně zajímala, kdo a jak pojede. Zároveň taky upozornila na špatnou dopravu zpět k autu, takže jsme ho mohli nechat na lepším místě. Trasu naplánovala výborně - opravdu horem dolem po nádherných neznačených cestičkách. Ukázka toho, jak navodit pocit expedice při vycházce za humny. Dobrá práce s tempem skupiny, kdy jsme sice neušli celou plánovanou trasu, ale člověk si toho sotva všiml. 

 

Věra Štěpánská

Jeseníky po našem - Poslední volné místo, průvodce: Martin Ksandr

Bylo to celé fajn, líbila se mi ta odlehlá místa pro stanování, to jsem chtěla zažít a stále se k nim v duchu vracím. Na druhou stranu sprcha v Losinkách nebyla k zahození a kdybych měla stejnou akci zopakovat, tak bych ji znovu zařadila. Pěkná byla i trasa mimo turisticky značené cesty.

Vzhledem k tomu, že jsem byla před akcí zdravotně indisponovaná, věkově nejstarší, byla jsem průvodci vděčná za laskavé pošťouchnutí a podporu, abych akci nevzdala. Pomohlo mi, že zde byl i respekt k tomu, že jsem si dvě počáteční trasy zkrátila a postupně tak mohlo moje tělo naskočit. Jinak celkově bych hodnotila vedení akce jako jisté, přirozené, nenásilné, ale rozhodné - takže perfect -)

Petra

Jeseníky po našem - Poslední volné místo, průvodce: Martin Ksandr

Průvodce Martin bol skvelý, všetko mal naplánované, prípadne sme plán mierne upravili podľa aktuálnej situácie a počasia. Vybral moc krásne trasy a Sheila sa vždy postarala o dennú dávku roztomilosti. Za mňa veľká spokojnosť a už sa teším na ďalšiu výpravu -)

Petra

Jednodenní ferratový kurz 27.5.2018, průvodce: Vít Dubec, Tom Cimr

Kluci byli skvělí a vytvořili skvělou atmosféru. Měli všechno skvěle připravené, mohli jsme si vyzkoušet různé typy vybavení a ke všemu nám dali info, na co si při pořízení dát pozor. Super místo - ferraty byly krátké, takže se dalo odpočívat a zkusit si to několikrát. Dozvěděla jsem se i na co se připravit, když budu plánovat ferratovou výpravu po vlastní ose.

Jana Králová

Víkendovka - Krušné hory, průvodce: Zbyněk Král

Opravdu moc povedená víkendová akce v domácím prostředí průvodce. Takových způsobů, jak ukázat krásná místa, která máme přímo pod nosem si moc cením. Škoda, že to bylo jen na víkend. Takové putování bych si dokázala představit i na celý týden :)

Zbyněk je správně střelený sympaťák. Byla s ním pohoda i velká sranda :) Poradil si se všemi nástrahami okolí :D těším se na nějakou další akci s ním :)

 

Michaela Kováčiková

Kurz lezení 16. dubna 2023, průvodce: Jan Polášek

Honza byl super, milý a sympatický. Jsem moc ráda, že jsem poprvé zkusila lezení právě s někým, kdo měl pohodový přístup a motivoval nás a byl trpělivý, i když jsme lezly docela pomalu. :D

 Určitě v lezení budu pokračovat, díky moc za super zážitek!

Markéta

Víkendovka - Horem Dolem Krušnými horami, průvodce: Bára Chaloupská

Barča měla výlet pěkně připravený včetně netradičních úseků jako průchod štolou nebo bažinou :D celá akce se nesla v příjemné atmosféře.

Díky za super víkend!

Lucie Řehořková

Kurz skalního lezení - základy, průvodce: Vít Dubec, Tom Cimr

Malý počet klientů = více prostoru pro individuální přístup, ucelené info k problematice lezení, dostatek času a prostoru na vlastní lezení, bezva lokalita = byli jsme tam sami. Jak Víťa, tak Tom - oba velmi příjemní, pohodáři, co opravdu lezení rozumí. Obzvlášť oceňuju Tomovu trpělivost a podporu ve zdolávání pro mě obtížného místa v komínu .

Jan Klicpera

Dvoudenní kurz na skalách K2-07, průvodce: Jeník Jurečka

Honzík je naprosto perfektní instruktor. Před kurzem mi zavolal aby pozjistil mé dosavadní zkušenosti, odkud jsem, atd. a podle toho vybral lokalitu na lezení. Místo vybral opravdu nádherné, cesty byly hezky odjištěné a zároveň krásné. Co se týkalo samotného obsahu kurzu, tak jsem maximálně spokojen - prošli jsme vše potřebné k tomu, abych se cítil na skále sebevědomě a relativně bezpečně. Když viděl že tápeme tak nám pomohl tak, aby vše proběhlo v bezpečí, ale zároveň nám nechal míru samostatnosti a zodpovědnosti, když viděl že už se chytáme. Obecně se mi moc líbil jeho milý a lidský přístup k vedení kurzu. Velmi cením, že Honzík měl připravený i odpočinkový program po prvním dni lezení :). Večer jsem za odměnu dostal pivko a zahráli jsme si pirátskou karetní hru (ve které nás Honzík rozdrtil). Takže když to shrnu, tak nejenže jsem se naučil a procvičil si spoustu lezecké techniky, ale zároveň jsem si užil super lezení a dvoudenní výlet s moc fajn lidmi. Díky!

Verča Bílková

Kurz skalního lezení - základy, průvodce: Vít Dubec, Tom Cimr

Jako absolutně všechny akce, které jsem doposud s EC absolvovala byla i tahle úplně boží - skvěle vybalancovaná teorie vs lezení. Dochází mi slovní zásoba a už moc nevím jak vás originálně pochválit. :) Takže díky moc za skvělou akci a super den!

 

Jan Pazourek

Běžecká víkendovka Křivoklátsko, průvodce: Tomáš Maceček

Průvodce byl perfektní, skvělé předávání zkušeností, rady ohledně tréninku, stravování, závodů, techniky běhu, regenerace atd prostě skromný borec  Tomáš ??

Kromě průvodce, chválím především výběr krásné trasy podél Berounky, opravdu skvělý trailovy terén, ubytování s možností sprchy. ?

Skvělý víkend s fajn partou lidí, takže duševní Relax ?%❤️?

Pavlina Adam

Krušnohorské tisícovky, průvodce: Ondřej Švirák

I přes nepřízeň počasí nám Ondra naplánoval skvělý alternativní program a ani nevadilo, že nebyl naplněn původní záměr výpravy. Užili jsme si to i tak. Celkově je Ondra skvělý průvodce do pohody a nepohody. Má vynikající zkušenosti ze zahraničních expedic a historkami o nich nám příjemně zpestřil i tu naši tuzemskou výpravu.

Lenka Janováčová

Hřebenovka Lužických a Jizerských hor, průvodce: Jakub Frank

Precizní organizace, průvodce o nás pečoval jako o vlastní děti, rozdělal pro nás za deště oheň a kdyby mohl, snese nám modré z nebe -) Moc jsem ocenila, že trasu přizpůsoboval našim silám (rozuměj prodloužil -) a počasí (v jedné restauraci jsme byli 3 hodiny -) A skvělá parta lidí!

Kubík byl neskutečný! Tak precizního a starostlivého kluka bych chtěla mít doma! Měl všechno pečlivě naplánované, starostlivě o nás pečoval a dbal na to, aby si s každým popovídal a dozvěděl se něco o něm. A když se mu u piva trochu rozvázal jazyk, žasla jsem, jak to má ve svých tuším 28 letech pěkně všechno srovnané! Thumbs up!

Bylo to moc prima a ráda pojedu s Kubíkem na Srí Lanku či do Nepálu!