Reference

Michaela Mikulecká

Rumunská Rodna pod 24 let, průvodce: Honza Bořil

Akci jsem si moc užila. Sešla se nám hrozně fajnová parta lidí a Rumunsko je opravdu krásné. Takže chválím nápad na akci pod 24 let - protože jsem tak měla možnost potkat moc fajn lidi svého věku a taky výběr destinace. Průvodce Honza je sympoš se spoustou zkušeností. Vždy byl ochotný s čímkoliv pomoct nebo poradit. :)

Martina Jemelková

Rumunská Transylvánie, průvodce: Milča Mařáková

Ochotná a milá průvodkyně do nepohody. Schopná vyřešit každý problém. Respektovala přání skupiny a snažila se všem členům vyjít maximálně vstříc. Měla skvělý vkus na restaurace, což jako žrout velmi oceňuji.

Bylo to skvělé, děkuji za všechny zážitky, bez vás bych na Rumunsko odvahu nejspíše nenašla!

Martin Jurík

Rumunsko - Fagaraš, průvodce: Jirka Střípek

Pochválil bych skvělou partu - asi to přitahujete ) Zvolenou trasu, dobrý nápad se dvěma skupinami jdoucími proti sobě - odpadá složité dostávání se k autu. Závěrečnou dvouskupinovou party.

Průvodce Jirka byl naprosto boží. Pohodář, vtipálek..bylo to jako jet na hory s dlouholetým kamarádem. Dal skupině dostatek volnosti v rozhodování o “osudu výpravy”, zároveň měl vše pevně v rukou )

Dasa Bacikova

Na sněžnicích přes Maramureš, průvodce: Pavlína Adam

Průvodkyně předvedla profesionální výkon s ohledem na zajištění leadershipu, bezpečnosti a informovanosti během této akce. Doufám, že se snad ještě potkáme na další expe akci. :)

Adam Vojtíšek

Na sněžnicích přes Maramureš, průvodce: Pavlína Adam

Chválím zejména osobní i průvodcovské schopnosti průvodkyně. Pája má všechny osobní kvality, které se dají od takové pozice očekávat. Komunikativnějšího a příjemnějšího průvodce jistě těžko hledat. Dále nelze opomenout závěrečný večer, který skýtal společnou příjemnou večeři v krásném baru a poslední noc v zázemí útulné chatky s naprosto božím uvolněním - after party ve venkovní vířivce ve sněžném počasí.

Velmi oceňuji i expediční váček před odjezdem s praktickými věcmi jako je kartička důležitých čísel pro cílovou destinaci. Konkrétně tu extra oceňuji. Díky tomu se člověk necítí nikdy sám ani kdyby nastal největší myslitelný průšvih.

Tomáš Porwolik

Moldavsko, Ukrajina a Rumunsko , průvodce: Ondřej Švirák

Ondra je skvělý průvodce. Celý program měl perfektně připravený a v případě problémů měl připravené alternativy, co můžeme dělat. Na každém místě nám povykládal pár zajímavých informací. Veškeré papírování na hranicích i zařizování ubytování proběhlo hladce.

Sešla se úplně skvělá parta lidí a po celou dobu jsme se skvěle bavili. Navštívili jsme místa, do kterých bych se sám nevydal, ale s naším skvělým průvodcem jsem se cítil naprosto bezpečně a odnesl si skvělé zážitky. 

Bohužel jsme velkou část expedice strávili v autě. Dále jsme vinou osudu píchli 2 pneumatiky a na silnicích byly zácpy, takže jsme nestihli část programu v Rumunsku. Ale i tak patří tahle expedice mezi nejlepší zážitky v mém životě, fakt jsem si to užil.

Roman

Moldavsko, Ukrajina a Rumunsko, průvodce: Martin Ksandr

Martin není jen průvodce, je součástí týmu, jedním z nás, a to je to, čeho si na něm cením nejvíc. Je skvělý bavič, umí stmelit kolektiv. A nemá problém pozměnit plány dle situace a vyřešit nečekané překážky.

Chválím všechno. Nápad, průběh, a na druhou stranu i účastníky.

 

Anička Hovořáková

Rumunsko - Fagaraš, průvodce: Vít Dubec

Víťa byl dle mého spojovací článek naší skupiny. Člověk na svém místě - spolehlivý, vtipný, rozumný a pohodový. Prostě takový, jaký by měl průvodce být.

Veronika Bílková

Rumunské hory, průvodce: Martin Dubec

Marťas je super průvodce, dokáže si poradit a je veelký pohodář. Rumunsko nebyl můj první výlet (a rozhodně ne poslední) s EC a opět splnil moje očekávání. Byla to naprostá paráda. Stejně jako v Albánii se sešla bezva parta lidí, všechno bylo suprově naplánované, ale zároveň se program místy přizpůsoboval tak, aby vyhověl všem.

Silva Slavíková

Rumunsko - Godeanu na sněžnicích, průvodce: Lukáš Mádr

No hrůza, Lukáš absolutně nezkušený a nevhodný pro roli průvodce, hlavně s ním nikam už nikoho nepouštějte! Haha, to je samozřejmě vtip. Lukáš byl nejlepší, pořád se ujišťoval, zda jsme ok a nepotřebujeme s čímkoli pomoct. Pomáhal nejslabším členům týmu. K průvodcovství fakt nemám co vytknout! Trasa se sice trošku zvrtla ale měl vymyšlenou trasu A, i únikovou variantu B. Ta se sice ukázala jako nereálná, za to ale dle mého názoru nemoh, z mapy logická úvaha.

liv

Přechod rumunské Rodny, průvodce: Lukáš Mádr

Myslím, že naplánovať do podrobností sa nikdy žiadna výprava nedá, ale som rada, že tam bol aj plán B, keby sa počasie pokazilo na celý zvyšok výletu. Každá etapa bola rozumne naplánovaná tak, aby bol čas aj na oddych a regeneráciu, náročnosť zodpovedala tomu, s čím som počítala. Organizačne to vyšlo výborne, a napriek tomu, že sme všetci rozdielni, našli sme veci, ktoré nás spájajú a miestami som sa fakt dobre bavila. Môj 14-ročný syn Kubo, ktorý mi sedí za chrbtom a na ktorého som hrdá, že to celé zvládol so mnou, práve hovorí, že čo tam zas vypisujem, keď stačilo napísať, že to bolo všetko krásne a super. :) A naozaj bolo.

Lukáš bol strašne sweet, mal vždy dobrú náladu, upokojil, keď bolo treba, vysvetlil, a hlavne ohromne pomohol. Keď bol úsek o niečo ťažší, a bolo jasné, že budem mať trochu problém, prišiel za mnou a vzal mi batoh, aby som tie snehové jazyky alebo skaly mohla prejsť naľahko. Mala som v neho absolútnu dôveru a to mi pomohlo aj vo chvíľach, keď som sa bála, napríklad, keď na nás dorážali pastierske psi. A napriek tomu, že ho nepoznám a nikdy sme sa predtým nestretli, verím, že je to správny a skvelý človek. 

Lada Vondrušková

Silvestr na Ukrajině a v Rumunsku, průvodce: Jakub Frank

U této expedice bych pochválila týmového ducha party. Skvěle vydařená akce. Na konci jsem věděla, že se mi bude opět stýskat. Kuba je skvělý společník, zábavný a vtipný. Dokáže vyřešit každou situaci, umí si poradit. Je flexibilní, vždy najde náhradní variantu.

Jarka Bindasová

Moldavsko, Ukrajina a Rumunsko, průvodce: Martin Ksandr

Martin jako průvodce nemá chybu, je vynalézavý, pohotový, i když si to nemyslí, tak i hodně tolerantní :-) Chválím všechno (destinace, počasí, lidi, Borůvku). Jen tak dál (do míst, která nejsou pro každého).

 

Katka Uhlířová

Rumunsko - Fagaraš, průvodce: Jirka Střípek

Zažili jsme vše a vše to k výpravě patřilo - krásné slunečné počasí, bouřku s kroupami přímo nad hlavou, srandu, vzájemnou podporu a dechberoucí výhledy. Líbí se mi kamarádský přístup všech, malé skupinky, demokratický přístup při rozhodování, zda pokračovat dál, podívat se ještě jinam nebo už ne apod., týmová spolupráce.

Náš průvodce byl Jirka Střípek, povídal, že je to jeho první taková výprava, i když to nebylo vůbec poznat. Spíše naopak. Je velmi vnímavý a všímavý k dění ve skupině a k jednotlivci, je neskutečně plný elánu a optimismu. Třeba uprostřed bouřky, když jsme šli dost strmý výšlap, si stoupnul na kraj a začal zpívat Prší prší jen se leje ... Bylo to zrovna v kopci, ve kterém mi dost docházel dech a najednou jsem uslyšela tu písničku ) ). Rozhodně je znát, že má zkušenosti s horami a přechody a má obří sílu (chvíli táhl i můj batoh). Pro mě fakt hustej týpek.

Lucka

Rumunsko - Godeanu na sněžnicích, průvodce: Lukáš Mádr

Pochválila bych autenticitu, bezprostřednost, zas*** počasí, který nám přineslo spoustu zážitků, členy výpravy, průvodce, trasu, trasu B, trasu C i kyselé žížalky za odměnu. 

Lukáše hodnotím královsky. Většího průvodcovského ducha jsem snad ještě neviděla. Jestli Lukáše posíláte jako “nezkušeného” do party na výpravy pod 24, tak tam v tomto ohledu fakt nezapadne:D Cením zodpovědnost, starostlivost, bezvýhradnou péči o všechny členy… I když nás potkal celkem mordor a nevěděli jsme, co se bude dít, věděli jsme, že s Lukynem to bude v cajku;)

S odvahou do míst, která nejsou pro každého - tak už jsem na vlastní kůži pochopila, co tím myslíte. A je to dost návykový. :)