Reference

Věra Lorencová

Podzim na chalupě v rumunských Karpatech - PLNO, průvodce: Sofia Arsentyeva Gothard

SOFI je naprostý profík, vlídná, vstřícná i rozhodná, má přirozenou autoritu. Má dobré znalosti, výborně si poradila i s nestandardní situací. Jsem spokojená na max. Je ochotná vždy poradit a poskytnout pomoc. Za mě má 1 *

Byla to má pátá výprava s Expedition Clubem. Pokud to jen trochu půjde, ráda pojedu s EC znovu.

Eliška Reichmannová

Podzim v Transylvánii - Poslední místo, průvodce: Honza Švábenský

Pro mě to byla první výprava s Expedition clubem, takže zatím nemohu srovnávat. Ale celkově jsem přijela nadšená, program mě bavil a líbilo se mi jeho poskládání - převažovaly treky v horách, ale viděli jsme i trochu památek a měst. To mi přesně sedí.

Honza byl skvělej! Sám se o svým průvodcování Rumunska dozvěděl asi 3 dny před odjezdem, původně s námi měla jet Barča, ale onemocněla. I tak nám ale před odjezdem stihl dát několik tipů, co s sebou a jak se sbalit a hned s námi komunikoval. Celkově jako člověk mi hodně sedl, celý týden byl přátelský, byla s nim sranda, všechno hned obratně řešil a vykomunikoval. Je to bezedná zásobárna vtipů, historek a zajímavých příběhů. Dík Honzo!

 

Barbora Čechová

Rumunské hory - Retezat - Poslední místo, průvodce: Honza Švábenský

Honza opět nezklamal. Líbí se mi, že nám opět posunul hranice. Umí člověka vyhecovat, umí ho podržet a hlavně mu i v nejhorších chvílích pomůže. Člověk se na něj může spolehnout.

V Rumunsku se mi nejvíc líbil okruh, který jsme podstoupili. Bylo nádherný se koukat z jedné skály na druhou a vzápětí na tutéž horu vylézt. Člověk musel nabrat sílu a jít. Určitě s vámi pojedu znovu. Od vás mám ty nejlepší zážitky! Ještě jednou velké díky!

Dasa Bacikova

Na sněžnicích přes Maramureš, průvodce: Pavlína Adam

Průvodkyně předvedla profesionální výkon s ohledem na zajištění leadershipu, bezpečnosti a informovanosti během této akce. Doufám, že se snad ještě potkáme na další expe akci. :)

Veronika Bílková

Rumunské hory - PLNO, průvodce: Martin Dubec

Marťas je super průvodce, dokáže si poradit a je veelký pohodář. Rumunsko nebyl můj první výlet (a rozhodně ne poslední) s EC a opět splnil moje očekávání. Byla to naprostá paráda. Stejně jako v Albánii se sešla bezva parta lidí, všechno bylo suprově naplánované, ale zároveň se program místy přizpůsoboval tak, aby vyhověl všem.

Vojta T.

Podzim na chalupě v Rumunsku a Ukrajině - PLNO, průvodce: Matěj Štrunc

Průvodce hodnotím - epicky líbilo se mi jak držel tak nějak akorát míru organizovanosti , tj. nebylo to všechno nalajnovaný jak zájezd s Fisherem, ale zároveň to nějakou štábní kulturu mělo. mě osobně se tohle líbilo a klidně bych snesl ještě více nejistoty , např. kde budeme večer spát, ale zase chápu, že to by nemuselo být pro každého. Navíc bylo vidět, že se Matěj vyzná. Osobně obdivuju, jak prostě někde zazvoní a domluví, že tam můžeme přespat. Aniž by uměl rumunsky.

Pochválil bych výběr účastníků, byl par excellence - úžasně jsme si sedli a věřím, že to byl hlavní důvod, proč se mi tak líbilo. Osobně jsem z nějakého důvodu čekal, že toho chození bude víc, ale i kdyby to byl nakonec jen ten jeden celodenní sobotní výlet, tak by mi to stačilo.

Bylo to Expe! A musím zjistit, jak ještě víc Expe by to mohlo být! :)

 

Michaela Mikulecká

Rumunská Rodna pod 24 let - PLNO, průvodce: Honza Bořil

Akci jsem si moc užila. Sešla se nám hrozně fajnová parta lidí a Rumunsko je opravdu krásné. Takže chválím nápad na akci pod 24 let - protože jsem tak měla možnost potkat moc fajn lidi svého věku a taky výběr destinace. Průvodce Honza je sympoš se spoustou zkušeností. Vždy byl ochotný s čímkoliv pomoct nebo poradit. :)

Lenka

Rumunsko - Fagaraš, průvodce: Vít Dubec

I když se šla trasa prvně, Víťa to měl hezky vymyšlené, trasa byla perfektní, spoty na přespání taktéž. Víťa držel partu pospolu a snažil se uzpůsobit trasu i tempo tak, aby vyhovovala všem účastníkům. Skvělý nápad byl, jít trek z obou stran, potkat se na hřebeni s druhou skupinou a na závěr to všichni spolu hezky ukončit. Všechno boží !

Průvodce Víťu hodnotím milionem bodů z deseti. Je to zkušenej borec, přátelské povahy a svým úsměvem ohromil ženy, muže a i medvědi z okolí se na něj chodili dívat, jakej je to frajer.

Martin Šafránek

Rumunsko - Godeanu na sněžnicích, průvodce: Lukáš Mádr

Tato expedice byla výjimečná tím, že se uskutečnila daleko od civilizace bez jakéhokoli záchraného bodu, cesty, jen v nedotčené divočině. Proto jsem rád, že jsem tuto akci mohl jet se silnou a moc fajn partou, na kterou se zkrátka musíte spolehnout - ve sněhové bouři i v zasypaném stanu. Lukáš je mladý a velmi schopný průvodce. Nejvíc na mě udělalo dojem, jak si dokáže zachovat chladnou hlavu i v těch nejtěžších situacích a nezmatkovat. Cestovat s ním byla radost a intenzivní zážitek.

Monika

Rumunské hory - Retezat - Poslední místo, průvodce: Honza Švábenský

Moje druhá akce s Honzou a je to pořád super - mladej, schopnej, talent - no co víc dodat.

Expe akce vřele doporučuji - bezva lidi, skvělá místa, zábava, relax, napětí, vypětí, vzrušení - prostě všechno, co člověk hledá, když chce vypadnout z civilizace a mít kolem sebe fajn partu lidí. Retezat byla moje druhá akce a pokud mě vezmete i na další, tak určitě ne poslední. Děláte to báječně!

Veronika

Rumunsko - Godeanu, průvodce: Martin Ksandr

Rozhodně bych pochválila lokalitu, ale to asi u výprav s expeditionem není nic neobvyklého, krásný hřeben, super výhledy téměř ode všud. Asi bych vyzdvihla spaní v Gugu bivaku první noc a výstup na vrchol Godeanu ) Osobně se mi líbil i netradiční sestup způsobený dřívějším zakončením akce kvůli situaci s koronavirem, ale to asi nebude součást běžné výpravy.

S průvodcem Martinem jsem už na výpravě byla a ráda pojedu znovu. Je to pro mě člověk, co se v horách vyzná a zcela věřím jeho úsudku. V klidu a za pochodu dokáže řešit všechny problémy, dbá na pohodu v kolektivu a vždycky se snaží podporovat a motivovat všechny členy výpravy.

Michal Bernát

Rumunsko - Godeanu na sněžnicích, průvodce: Michal Just

S Michalem jsem byl na výpravě poprvé a byl jsem moc spokojený. Organizačně před/během cesty super a především zkušeně zvládnutá změna velké části programu skrz špatné počasí. Maximální spokojenost.

Martina Jemelková

Rumunská Transylvánie - PLNO, průvodce: Milča Mařáková

Ochotná a milá průvodkyně do nepohody. Schopná vyřešit každý problém. Respektovala přání skupiny a snažila se všem členům vyjít maximálně vstříc. Měla skvělý vkus na restaurace, což jako žrout velmi oceňuji.

Bylo to skvělé, děkuji za všechny zážitky, bez vás bych na Rumunsko odvahu nejspíše nenašla!

Tom Tornádo Roubič

Rumunské hory - Retezat - PLNO, průvodce: Petr Tobolák

Ač šlo počasí proti nám, tak jsem si to užil na 100%. Výprava měla hodně dobrodružných prvků ) zejména pak poslední den v horách byl intenzivní. Ze zasněžených kopců, do zeleného údolí, skrz stezku Expedičního klubu skládající se z Xandrova pralesa, Švábenského louky a Švirákova výšvihu (tento úsek si později překřtil na 3,5 hodiny křoví v držce), to byl intenzivní zážitek! Osobně mě to bavilo! Když se z mlhy ozývalo himlhergot, krucinál, do prkýnka kdo tuhle zatracenou cestu vymyslel? nejednou to vykouzlilo úsměv na tváři, co jiného v tom bordelu taky zbývalo, že... než to brát pozitivně? ... zkrátka pěkný sportovní výkon na závěr výpravy. (dodatek ve Švirákově výšvihu byly vyslovovány a místy vykřikovány expresivnější výrazy ) ) Parádní! Dále děkuji, že jsme dostali možnost vrátit se do lepší země, než z které jsme odjížděli.... volby jste neposrali! Gratuluji!).

Petrovi dávám 10/10. Pěkně se o nás staral a celou výpravu měl pěkně připravenou. Naslouchal přáním skupiny, naštěstí v naší smečce nebylo žádné Déčko zájezdu , takže jsme se krásně domluvili. Nemám co vytknout. :)

Jakub Rus

Rumunské hory - Retezat - PLNO, průvodce: Andrej Tkačuk

Z počátku jsem se obával, že Andrejův medailonek není úplně aktuální a jeho taneční schopnosti nejsou takové, jak pověsti vypráví. Mýlil jsem se! chtělo to jen správný pitný režim a naše očekávání byla zcela naplněna. Na treku byl jako průvodce perfektní a i přes nepřející počasí vše zvládl s grácií. V civilizaci z počátku působil mírně nejistě, ale jakmile zjistil, kde je nahoře, a kde dole, bylo vše v pořádku. Zajistil pravidelný přísun tekutin, jídla i kultury v poměru ideálním pro rekonvalescenci. :)