Reference

Katka Uhlířová

Rumunsko - Fagaraš - PLNO, průvodce: Jirka Střípek

Zažili jsme vše a vše to k výpravě patřilo - krásné slunečné počasí, bouřku s kroupami přímo nad hlavou, srandu, vzájemnou podporu a dechberoucí výhledy. Líbí se mi kamarádský přístup všech, malé skupinky, demokratický přístup při rozhodování, zda pokračovat dál, podívat se ještě jinam nebo už ne apod., týmová spolupráce.

Náš průvodce byl Jirka Střípek, povídal, že je to jeho první taková výprava, i když to nebylo vůbec poznat. Spíše naopak. Je velmi vnímavý a všímavý k dění ve skupině a k jednotlivci, je neskutečně plný elánu a optimismu. Třeba uprostřed bouřky, když jsme šli dost strmý výšlap, si stoupnul na kraj a začal zpívat Prší prší jen se leje ... Bylo to zrovna v kopci, ve kterém mi dost docházel dech a najednou jsem uslyšela tu písničku ) ). Rozhodně je znát, že má zkušenosti s horami a přechody a má obří sílu (chvíli táhl i můj batoh). Pro mě fakt hustej týpek.

Sonka Ranušová

Přechod rumunské Rodny - PLNO, průvodce: Dan Born

Náš sprievodca bol Dan Born, dobrodruh telom i dušou! Jeho prvá akcia v úlohe sprievodcu a predovšetkým nášho parťáka. Je rozhľadený, zodpovedný a organizačne zdatný, je mladučký, ale počínal si skutočne prvotriedne! :-) Vyzdvihujem jeho obetavosť, dobré srdce, skrátka kvalitný človek. Vážim si ho ako človeka, aj ako profíka. Expedičný klub, buďte radi, že ho máte! :-) Je to talent, podržal v každej situácii a snáď sa ocitnem v budúcnosti na nejakej ďalšej výbornej výprave... ktovie.

Chválim celkovo organizačnú štruktúru Expedičného klubu a kvalitných sprievodcov, ktorí výpravy vedú. Dan Born je výborným sprievodcom, spokojnosť po každej stránke. Páčila sa mi možnosť miernej variability programu. Mala som tú česť ísť expedičným vozidlom Borúvka a teraz Opelom Vivaro, obe autá mali niečo do seba, ale tentokrát každopádne veľký komfort a väčšia bezpečnosť. Vďaka! Aby som nezabudla, skvelá parta rôznych ľudí mojej krvnej skupiny, ktorých som si obľúbila.

Čoraz viac mi Expedičný klub prirastá k srdcu, jeho fungovanie, atmosféra Expedičnej klubovne, široké spektrum expedícii vo svete a hlavne stále sa mi potvrdzuje, že moja voľba zostať žiť a pracovať v Brne bola dobrá! :-) Mám vás na dosah!! Času menej, ale motivácia s vami cestovať čoraz väčšia... Veľké ĎAKUJEM! :-)

Pavel H.

Velikonoce v Transylvánii - PLNO, průvodce: Tereza Cupáková

Obecně bych pochválil všechno.. Konkrétně pak Terku s Honzou, dobrou partu, luxusní počasí a podmínky, brilantní načasování a posloupnost programu, celkově dobrou atmosféru.

Průvodkyně byla kvalifikovaná, profesionální a srdečná. Terka má krásnou povahu, je přátelská, komunikativní, dobrá duše se smyslem pro spravedlnost a s úctou k přírodě. Věnovala se nevtíravě všem účastníků zájezdu, obstarala zábavu s kytarou, výbornou mandlovoci a oplývala nakažlivou pozitivitou. :)

 

Martin Šafránek

Rumunsko - Godeanu na sněžnicích, průvodce: Lukáš Mádr

Tato expedice byla výjimečná tím, že se uskutečnila daleko od civilizace bez jakéhokoli záchraného bodu, cesty, jen v nedotčené divočině. Proto jsem rád, že jsem tuto akci mohl jet se silnou a moc fajn partou, na kterou se zkrátka musíte spolehnout - ve sněhové bouři i v zasypaném stanu. Lukáš je mladý a velmi schopný průvodce. Nejvíc na mě udělalo dojem, jak si dokáže zachovat chladnou hlavu i v těch nejtěžších situacích a nezmatkovat. Cestovat s ním byla radost a intenzivní zážitek.

Míša Šopáková

Rumunské hory - Retezat - Poslední místo, průvodce: Honza Švábenský

Rozhodně chválím organizaci, výběr trasy i zkušeného průvodce. Honza byl opravdu skvělý průvodce, myslím, že jsme nemohli mít lepšího :-) A krásné počasí byla jen třešnička... :-)

Toto byla má první zkušenost s Expeditionem a jsem nadšená. Kéž by byly všechny vaše akce jako tato. Hrozně jsem si ji užila. Každopádně už jsem přihlášená na další :-D

Tom Tornádo Roubič

Rumunské hory - Retezat - PLNO, průvodce: Petr Tobolák

Ač šlo počasí proti nám, tak jsem si to užil na 100%. Výprava měla hodně dobrodružných prvků ) zejména pak poslední den v horách byl intenzivní. Ze zasněžených kopců, do zeleného údolí, skrz stezku Expedičního klubu skládající se z Xandrova pralesa, Švábenského louky a Švirákova výšvihu (tento úsek si později překřtil na 3,5 hodiny křoví v držce), to byl intenzivní zážitek! Osobně mě to bavilo! Když se z mlhy ozývalo himlhergot, krucinál, do prkýnka kdo tuhle zatracenou cestu vymyslel? nejednou to vykouzlilo úsměv na tváři, co jiného v tom bordelu taky zbývalo, že... než to brát pozitivně? ... zkrátka pěkný sportovní výkon na závěr výpravy. (dodatek ve Švirákově výšvihu byly vyslovovány a místy vykřikovány expresivnější výrazy ) ) Parádní! Dále děkuji, že jsme dostali možnost vrátit se do lepší země, než z které jsme odjížděli.... volby jste neposrali! Gratuluji!).

Petrovi dávám 10/10. Pěkně se o nás staral a celou výpravu měl pěkně připravenou. Naslouchal přáním skupiny, naštěstí v naší smečce nebylo žádné Déčko zájezdu , takže jsme se krásně domluvili. Nemám co vytknout. :)

Martina Jemelková

Rumunská Transylvánie - PLNO, průvodce: Milča Mařáková

Ochotná a milá průvodkyně do nepohody. Schopná vyřešit každý problém. Respektovala přání skupiny a snažila se všem členům vyjít maximálně vstříc. Měla skvělý vkus na restaurace, což jako žrout velmi oceňuji.

Bylo to skvělé, děkuji za všechny zážitky, bez vás bych na Rumunsko odvahu nejspíše nenašla!

Lada Vondrušková

Silvestr na Ukrajině a v Rumunsku - PLNO, průvodce: Jakub Frank

U této expedice bych pochválila týmového ducha party. Skvěle vydařená akce. Na konci jsem věděla, že se mi bude opět stýskat. Kuba je skvělý společník, zábavný a vtipný. Dokáže vyřešit každou situaci, umí si poradit. Je flexibilní, vždy najde náhradní variantu.

Věra Lorencová

Podzim na chalupě v rumunských Karpatech - PLNO, průvodce: Sofia Arsentyeva Gothard

SOFI je naprostý profík, vlídná, vstřícná i rozhodná, má přirozenou autoritu. Má dobré znalosti, výborně si poradila i s nestandardní situací. Jsem spokojená na max. Je ochotná vždy poradit a poskytnout pomoc. Za mě má 1 *

Byla to má pátá výprava s Expedition Clubem. Pokud to jen trochu půjde, ráda pojedu s EC znovu.

Roman

Moldavsko, Ukrajina a Rumunsko - PLNO, průvodce: Martin Ksandr

Martin není jen průvodce, je součástí týmu, jedním z nás, a to je to, čeho si na něm cením nejvíc. Je skvělý bavič, umí stmelit kolektiv. A nemá problém pozměnit plány dle situace a vyřešit nečekané překážky.

Chválím všechno. Nápad, průběh, a na druhou stranu i účastníky.

 

Tomáš Porwolik

Moldavsko, Ukrajina a Rumunsko , průvodce: Ondřej Švirák

Ondra je skvělý průvodce. Celý program měl perfektně připravený a v případě problémů měl připravené alternativy, co můžeme dělat. Na každém místě nám povykládal pár zajímavých informací. Veškeré papírování na hranicích i zařizování ubytování proběhlo hladce.

Sešla se úplně skvělá parta lidí a po celou dobu jsme se skvěle bavili. Navštívili jsme místa, do kterých bych se sám nevydal, ale s naším skvělým průvodcem jsem se cítil naprosto bezpečně a odnesl si skvělé zážitky. 

Bohužel jsme velkou část expedice strávili v autě. Dále jsme vinou osudu píchli 2 pneumatiky a na silnicích byly zácpy, takže jsme nestihli část programu v Rumunsku. Ale i tak patří tahle expedice mezi nejlepší zážitky v mém životě, fakt jsem si to užil.

Michal Bernát

Rumunsko - Godeanu na sněžnicích, průvodce: Michal Just

S Michalem jsem byl na výpravě poprvé a byl jsem moc spokojený. Organizačně před/během cesty super a především zkušeně zvládnutá změna velké části programu skrz špatné počasí. Maximální spokojenost.

Silva Slavíková

Rumunsko - Godeanu na sněžnicích, průvodce: Lukáš Mádr

No hrůza, Lukáš absolutně nezkušený a nevhodný pro roli průvodce, hlavně s ním nikam už nikoho nepouštějte! Haha, to je samozřejmě vtip. Lukáš byl nejlepší, pořád se ujišťoval, zda jsme ok a nepotřebujeme s čímkoli pomoct. Pomáhal nejslabším členům týmu. K průvodcovství fakt nemám co vytknout! Trasa se sice trošku zvrtla ale měl vymyšlenou trasu A, i únikovou variantu B. Ta se sice ukázala jako nereálná, za to ale dle mého názoru nemoh, z mapy logická úvaha.

Lenka

Silvestr v rumunských Karpatech - PLNO, průvodce: Tom Cimr

Pochválila bych světýlka na bivaku! Vlastně všechno. Dobře zvládnutá organizace, a kde věci nešly podle plánu, Tom hned zařídil. Trek byl krásně vybraný. Prostě super akce. Tom se o nás krásně staral a sršel nakažlivým optimismem.

Lenka

Rumunsko - Fagaraš, průvodce: Vít Dubec

I když se šla trasa prvně, Víťa to měl hezky vymyšlené, trasa byla perfektní, spoty na přespání taktéž. Víťa držel partu pospolu a snažil se uzpůsobit trasu i tempo tak, aby vyhovovala všem účastníkům. Skvělý nápad byl, jít trek z obou stran, potkat se na hřebeni s druhou skupinou a na závěr to všichni spolu hezky ukončit. Všechno boží !

Průvodce Víťu hodnotím milionem bodů z deseti. Je to zkušenej borec, přátelské povahy a svým úsměvem ohromil ženy, muže a i medvědi z okolí se na něj chodili dívat, jakej je to frajer.