Reference

Jan Feller

Dvoudenní kurz na skalách K2-03, průvodce: Filip Čapek

Filip byl naprosto excelentní průvodce (tady spíše instruktor). Naučil nás všechno, co si člověk představí pod základy a začátky lezení. Vše vysvětlil fantastickým způsobem - jasně, přehledně, zapamatovatelně, a po několika opakováních bezpečně na zemi nás vzal vyzkoušet si nabyté dovednosti na skalách. Po večerech byl skvělým parťákem na kus řeči se spoustou super příběhů a historek.

Moc díky za tuto příležitost.

Zuzka Mevaldová

Lyžařský kemp - Solden, průvodce: Jeník Jurečka

Chválím výběr lyžařského střediska, dopravu, ubytování i náplň celého kurzu. Průvodce Jeník je naprosto skvělý! Sympaťák, pohodář, je s ním legrace, báječný lyžař, který umí své dovednosti předat dál.

Skvělá akce, ráda s vámi pojedu lyžovat znovu!

Tereza Houšťová

Kurz lezení 16. dubna 2023, průvodce: Jan Polášek

Honza byl naprosto perfektní, hlavně se mi líbilo, že to byl profík, hodně dbal na zásady bezpečnosti, navíc vždy to, co vykládal, propojil s praktickou ukázkou a ,,nutil" si nás to hned vyzkoušet, zároveň byl trpělivý, nebyl nepříjemný, když nám něco nešlo, motivoval, podporoval, prostě super, šla bych klidně na další, pokračovací kurz! :)

Šárka Francová

Kurz horského průvodce - letní část, průvodce: Vít Dubec, Tom Cimr

Super kurz, nečekala jsem tak komplexní zasvěcení do práce horského průvodce,  byla jsem fakt hodně mile překvapená profesionalitu a příjemným přístupem všech organizátorů.  Nastartovali můj zájem a motivaci vzdělávat se v tomto směru mnohem víc. Zajímají mě teď i témata,  která mi dřív připadala celkem okrajová a nudná (ano, taková meteorologie zní na první poslech fakt otřesně) ale najednou to dává smysl, když si to člověk propojí s tím, co se kde může stát atd. Atd. Za mě fakt super akce.

Patrik

Venediger Hohenweg - hřebenovka východního Tyrolska, průvodce: Andrej Tkačuk

O Brněnském Expedičním klubu jsem se dozvěděl přibližně před rokem, kdy jsem se přihlásil na výpravu do Nepálu na trek Mardi Himal. Ten však bohužel kvůli nešvaru s rozšiřující se chřipkou padl. Pro cestovatele nastala doba temna a každý z nás určitě hledal nějaké východisko alespoň na pár dní. V průběhu času jsem pokukoval na akce, které je klub v momentální situaci schopen zrealizovat a zaujala mě hřebenovka ve východním Tyrolsku. Moc dlouho jsem se nerozhodoval, jelikož jsem letos kvůli zaměstnání a šaškárně s kašlem nemohl čerpat moc dovolené a využíval jsem hlavně prodloužené víkendy. Konec letošních prázdniny se stejně jako jejich začátek pro mě tedy nesl v duchu hor.

Průvodce hodnotím 1* - Komunikativní a věčně vysmátý pohodář, od kterého se můžete naučit spoustu užitečných věcí. Například nezapomenout si sebou vzít něco dobrého na zahřátí nebo se nebát uvařit si v teple domova .

Leona

Hřebenovka Lužických a Jizerských hor, průvodce: Jakub Frank

Prošla jsem místa, která jsem neznala. Byla fajn parta, prima průvodce, dobrá organizace a hlavně byla dobrá nálada.

Průvodce Kuba je skvělý! Znal trasu dopředu, bylo možné ji upravit podle tempa a požadavku skupiny. Uměl vyřešit nepříjemné situace ohledně bydlení na soukromém pozemku -) Podpořil mě, když mi bylo trochu ouvej. Ráda s ním pojedu znovu.

Filip Fedor

Kurz horského průvodce - zimní část, průvodce: Vít Dubec, Tom Cimr

Krásná chata, výborná parta lidí, co si nádherně sedla. Možnost vyzkoušet si různé značky lavinového vybavení. Vím že tohle průvodci neovlivní, ale byl jsem i rád za to, že jsme zažili velmi rozmanité počasí, alespoň se dalo všechno názorně pozorovat.

Oba jsou mega hustí borci. Během simulací a tréninků lavinovky dávali hezky zpětnou vazbu, tak že jsem si některé věci fakt dobře zapamatoval.

Koukám, že moje recenze je psaná v samých superlativech. Ale ono to ani nejde jinak. Ani během kurzu ani po mě nenapadá něco, co by bych mu vytkl. Moc rád bych si za rok zopakoval, třeba jenom na prodloužený víkend.

Adel

Běžecká víkendovka Křivoklátsko, průvodce: Tomáš Maceček

Pochválila bych trasy, rady, tipy na zlepšení běžeckého stylu/techniky, ale zároveň pohodový přístup. Tom byl ochotný, nápomocný a pohodový průvodce. 

Tohle byla má třetí běžecká expedice s vámi a doufám že rozhodně ne poslední! 

Erika Macháčková

Lyžařský kemp - Solden, průvodce: Jeník Jurečka

Jeník byl moc fajn. Program přizpůsobil přání skupiny. Zvládl se věnovat všem, i když jsme nebyly všichni na stejné úrovni. Ač kurz trval vlastně jen tři dny, všichni jsme se shodli, že nám pomohl zdokonalit styl. Ač jsme všichni nějak lyžovat uměli, Jeník vždy zanalyzoval oblouk, přesně věděl, co kdo dělá špatně a proč. Taky pomohlo to, že nás natáčel a my pak viděli chyby na videu. Resp. na konci kurzu jsme viděli, jak už nám to krásně jde. :))

Jana Králová

Víkendovka - Krušné hory, průvodce: Zbyněk Král

Opravdu moc povedená víkendová akce v domácím prostředí průvodce. Takových způsobů, jak ukázat krásná místa, která máme přímo pod nosem si moc cením. Škoda, že to bylo jen na víkend. Takové putování bych si dokázala představit i na celý týden :)

Zbyněk je správně střelený sympaťák. Byla s ním pohoda i velká sranda :) Poradil si se všemi nástrahami okolí :D těším se na nějakou další akci s ním :)

 

Michaela

Seakayaky na rakouských jezerech, průvodce: Eva Mariánková

Eva je skvělá a najde si řeč s každou osobností ve skupině. I když mě potkaly zdravotní problémy, které mě nakonec přivedly ke spaní mimo kemp, tak Eva neměla naprosto problém s tím, že se na noc oddělím od skupiny a pohodově jsme se pak domlouvaly přes mobil, kde se druhý den sejdeme. 

Jsem ráda, že jsem konečně ulovila místo a mohla s Expe vyrazit a poznat skvělé lidi. Těším se na další zážitky!

Karel Cita

Víkendovka: Výzva jménem Lysá Hora, průvodce: Martin Ksandr

Martin byl super jako podpora i motivace na čtyř násobný vystup na Lysou.

Nápad čtyřikrát jít na jeden kopec aby většina z nás překonala své dosavadní rekordy zněl jako velká bláznivina. A spousta lidí z mého okolí říkalo proč to děláš, to mě jen utvrzovalo že to bude ve finále super. A taky bylo. 

Chtěl bych Martinovi poděkovat za super organizaci a nápad!

Matěj Plch

Běžecká víkendovka Křivoklátsko, průvodce: Tomáš Maceček

Chválím luxusní ubytování, možnost běžet nalehko, pěknou trasu, rozumné tempo, fajn skupinu, pár rad a triků od Tomáše. Byl to pohodově strávený víkend.

Zuzana Tomkuliakova

Seakajaky na rakouských jezerech, průvodce: Tereza Cupáková

Terku hodnotim ako spravneho cloveka na spravnom mieste. Nie len ze je profik na kajaku ale vie to aj s ludmi. Neustale dobre naladena, zorganizovana a verim, ze aj keby musela improvizivat kvoli nepriaznivemu pocasiu, tak si to vsetci uzijeme. Vyborne naplanovany program, jazera sme mali len pre seba a skvele boli aj volnocasove aktivity, ktore sme sa uzivali opekanim, hranim hier, prechadzkami ci pozeranim hokeja ? Nie je nic s cim by som nebola spokojna.

Eva Adamová

Totes Gebirge na sněžnicích, průvodce: Markéta Peggy Marvanová

S výpravou jsem byla maximálně spokojena a mám hezké vzpomínky. :)

Trochu adrenalinu v lavinovém terénu bylo, ale Peggy vše brala velmi zodpovědně a plně jsem jí důvěřovala. Průvodkyně byla skvělá! Kamarádská, vtipná a zodpovědná! Moc ráda Peggy potkám na dalších výpravách Expedičního klubu.