Reference

Tereza Houšťová

Kurz lezení 16. dubna 2023, průvodce: Jan Polášek

Honza byl naprosto perfektní, hlavně se mi líbilo, že to byl profík, hodně dbal na zásady bezpečnosti, navíc vždy to, co vykládal, propojil s praktickou ukázkou a ,,nutil" si nás to hned vyzkoušet, zároveň byl trpělivý, nebyl nepříjemný, když nám něco nešlo, motivoval, podporoval, prostě super, šla bych klidně na další, pokračovací kurz! :)

Monika

Jednodenní ferratový kurz 8.9.2018, průvodce: Vít Dubec, Tom Cimr

Skvěle vyvážená teorie s praxí, ferrat jsme si užili úplně dosyta, kluci organizátoři byli neuvěřitelně milí a zároveň profesionální... Prostě parádní kombinace :-) 

Veronika Kozakovičová

Hangar boulder camp - Magic wood, průvodce: Hangár Tým, Kuba Skočdopole

Ľubil sa mi teoretický úvod k bezpečnosti boulderingu,  ja som sa už poučila z vlastných chýb ale pre tých, ktorí tam boli ako zaciatočníci to bolo poučné a podľa mňa im to ušetrilo hodne bolesti a problémov. 

Kubo Magic poznal, vedel navrhnúť variantu i na upršané dni ( ktorých bola väčšina) . A najväčšie + má za to, že sme nakoniec išli liezť do Chironica ,na ktoré zohnal knižného sprievodcu.  

 

Martin Kissler

Beskydy a Javorníky - přechod, průvodce: Martin Ksandr

Pochválil bych pohostinnost průvodce když nás ubytoval ve vlastní chatě. Přípravu trasy, která krásně ukázala to nejkrásnější z Beskyd. Podařenou partu lidí, kde všichni byli pozitivně naladěni a s chutí společně dosáhnout cíle. Martin je super pohodář a celou akci má vždy pod kontrolou a udržuje dobrou náladu v partě. Má krásnýho psa, který tomu přidává to pravé kouzlo.

Matěj Plch

Běžecká víkendovka Křivoklátsko, průvodce: Tomáš Maceček

Chválím luxusní ubytování, možnost běžet nalehko, pěknou trasu, rozumné tempo, fajn skupinu, pár rad a triků od Tomáše. Byl to pohodově strávený víkend.

Jan Pazourek

Běžecká víkendovka Křivoklátsko, průvodce: Tomáš Maceček

Průvodce byl perfektní, skvělé předávání zkušeností, rady ohledně tréninku, stravování, závodů, techniky běhu, regenerace atd prostě skromný borec  Tomáš ??

Kromě průvodce, chválím především výběr krásné trasy podél Berounky, opravdu skvělý trailovy terén, ubytování s možností sprchy. ?

Skvělý víkend s fajn partou lidí, takže duševní Relax ?%❤️?

jirka vodak

Králický Sněžník pohodově, průvodce: Tom Cimr

Na akci bych pochválil organizaci, výběr místa expedice, prostě vše na profi úrovni a v přátelské atmosféře. Průvodce Tom byl naprosto skvělý a přátelsky. Opravdu bych každému přál takového příjemného a ochotného průvodce zažít a dekuju moc za vše, co pro naši výpravu dělal.

Lukáš Oberreiter

Zugspitze a Grauspitz - nejvyšší vrcholy Německa a Lichtenštejnska, průvodce: Adam Stejskal

Pochválil bych informovanost o výšlapech. Bylo to jak pro dobro průvodce, tak pro naše dobro, abychom nešli slepě za ním. Takhle si každý mohl do jisté míry volit i vlastní tempo. Především chválím i brutální improvizační změnu a reakci na covidovou situaci ve Slovinsku. Super.

Průvodce Adam byl skvěle připravený a nenechával stěžejní věci náhodě. Časový nátlak se ukázal jako velmi důležitý, jinak by se asi nedaly vylézt dva nejvyšší vrcholy za tak krátkou dobu. A taky je to hecař, což je pro mě osobně asi nejdůležitější -D.

Jsem naštvanej, že jsem žádný takový trip nepodnikl mnohem dřív. Zároveň jsem ale rád, že jsem tohle mohl okusit skrze vás ). Byla to famózní zkušenost, takže snad příště někde jinde! )

Ivan Floreš

Bulharsko - přechod Pirinu, průvodce: Martin Ksandr

Martin je skvělý průvodce. Je to kamzík, který běhá po horách tam a zpět a hledá ideální trasu. Když je potřeba, zajistí support pro slabší členy výpravy. Libí se mně, že se snaží vždy využít maximální potenciál míst, ale zároveň nic neláme přes koleno, takže neprostupným či nebezpečným cestám se vyhýbá. V neposlední řadě je také zdrojem zábavy. :)

Vzhledem k náročnosti bylo fajn mít jeden den odpočinkový s možností menšího výletu na lehko. Také velmi oceňuji závěrečnou návštěvu termálních pramenů.

Ania Rojko

Běžecký kemp Beskydy, průvodce: Tomáš Maceček

Tomáš je velká inspirace. Nejen tím, co má za sebou, ale hlavně svým lidským přístupem a lásce ke sportu. Na kempu byl skvělý vedoucí, ochotně vysvětloval, co, jak a proč v tréninku děláme a k čemu to ve výsledku bude, což je pro mě strašně důležité. No a samozřejmě byla spousta legrace, což je Toma i všech zúčastněných:)

Jan Klicpera

Dvoudenní kurz na skalách K2-07, průvodce: Jeník Jurečka

Honzík je naprosto perfektní instruktor. Před kurzem mi zavolal aby pozjistil mé dosavadní zkušenosti, odkud jsem, atd. a podle toho vybral lokalitu na lezení. Místo vybral opravdu nádherné, cesty byly hezky odjištěné a zároveň krásné. Co se týkalo samotného obsahu kurzu, tak jsem maximálně spokojen - prošli jsme vše potřebné k tomu, abych se cítil na skále sebevědomě a relativně bezpečně. Když viděl že tápeme tak nám pomohl tak, aby vše proběhlo v bezpečí, ale zároveň nám nechal míru samostatnosti a zodpovědnosti, když viděl že už se chytáme. Obecně se mi moc líbil jeho milý a lidský přístup k vedení kurzu. Velmi cením, že Honzík měl připravený i odpočinkový program po prvním dni lezení :). Večer jsem za odměnu dostal pivko a zahráli jsme si pirátskou karetní hru (ve které nás Honzík rozdrtil). Takže když to shrnu, tak nejenže jsem se naučil a procvičil si spoustu lezecké techniky, ale zároveň jsem si užil super lezení a dvoudenní výlet s moc fajn lidmi. Díky!

Jan Feller

Dvoudenní kurz na skalách K2-03, průvodce: Filip Čapek

Filip byl naprosto excelentní průvodce (tady spíše instruktor). Naučil nás všechno, co si člověk představí pod základy a začátky lezení. Vše vysvětlil fantastickým způsobem - jasně, přehledně, zapamatovatelně, a po několika opakováních bezpečně na zemi nás vzal vyzkoušet si nabyté dovednosti na skalách. Po večerech byl skvělým parťákem na kus řeči se spoustou super příběhů a historek.

Moc díky za tuto příležitost.

Šárka Francová

Kurz horského průvodce - letní část, průvodce: Vít Dubec, Tom Cimr

Super kurz, nečekala jsem tak komplexní zasvěcení do práce horského průvodce,  byla jsem fakt hodně mile překvapená profesionalitu a příjemným přístupem všech organizátorů.  Nastartovali můj zájem a motivaci vzdělávat se v tomto směru mnohem víc. Zajímají mě teď i témata,  která mi dřív připadala celkem okrajová a nudná (ano, taková meteorologie zní na první poslech fakt otřesně) ale najednou to dává smysl, když si to člověk propojí s tím, co se kde může stát atd. Atd. Za mě fakt super akce.

Markéta Mikulková

Víkendovka - Hochschwab, průvodce: Michal Bernát

Michal měl akci krásně promyšlenou a dobře zorganizovanou včetně propracovaných předodjezdových informací. Vytvářel pohodovou atmosféru a citlivě vnímal dynamiku a potřeby celé skupiny. Ráda s ním kamkoli pojedu znovu :)

Díky za tuto skvělou akci. Škoda, že nebyla delší ? 

Lukáš Ferko

Víkendovka - Horem Dolem Krušnými horami, průvodce: Bára Chaloupská

Barča je sympatická, mladá a krásná, takže si myslím, že bude mít i nadále úspěch. Organizace a vedení akce bylo super a naprosto bez jakékoliv námitky. Bez váhání bych s ní vyrazil znovu.