Reference

Lucka

Rumunsko - Godeanu na sněžnicích, průvodce: Lukáš Mádr

Pochválila bych autenticitu, bezprostřednost, zas*** počasí, který nám přineslo spoustu zážitků, členy výpravy, průvodce, trasu, trasu B, trasu C i kyselé žížalky za odměnu. 

Lukáše hodnotím královsky. Většího průvodcovského ducha jsem snad ještě neviděla. Jestli Lukáše posíláte jako “nezkušeného” do party na výpravy pod 24, tak tam v tomto ohledu fakt nezapadne:D Cením zodpovědnost, starostlivost, bezvýhradnou péči o všechny členy… I když nás potkal celkem mordor a nevěděli jsme, co se bude dít, věděli jsme, že s Lukynem to bude v cajku;)

S odvahou do míst, která nejsou pro každého - tak už jsem na vlastní kůži pochopila, co tím myslíte. A je to dost návykový. :)

Silva Slavíková

Rumunsko - Godeanu na sněžnicích, průvodce: Lukáš Mádr

No hrůza, Lukáš absolutně nezkušený a nevhodný pro roli průvodce, hlavně s ním nikam už nikoho nepouštějte! Haha, to je samozřejmě vtip. Lukáš byl nejlepší, pořád se ujišťoval, zda jsme ok a nepotřebujeme s čímkoli pomoct. Pomáhal nejslabším členům týmu. K průvodcovství fakt nemám co vytknout! Trasa se sice trošku zvrtla ale měl vymyšlenou trasu A, i únikovou variantu B. Ta se sice ukázala jako nereálná, za to ale dle mého názoru nemoh, z mapy logická úvaha.

Vojta T.

Podzim na chalupě v Rumunsku a Ukrajině, průvodce: Matěj Štrunc

Průvodce hodnotím - epicky líbilo se mi jak držel tak nějak akorát míru organizovanosti , tj. nebylo to všechno nalajnovaný jak zájezd s Fisherem, ale zároveň to nějakou štábní kulturu mělo. mě osobně se tohle líbilo a klidně bych snesl ještě více nejistoty , např. kde budeme večer spát, ale zase chápu, že to by nemuselo být pro každého. Navíc bylo vidět, že se Matěj vyzná. Osobně obdivuju, jak prostě někde zazvoní a domluví, že tam můžeme přespat. Aniž by uměl rumunsky.

Pochválil bych výběr účastníků, byl par excellence - úžasně jsme si sedli a věřím, že to byl hlavní důvod, proč se mi tak líbilo. Osobně jsem z nějakého důvodu čekal, že toho chození bude víc, ale i kdyby to byl nakonec jen ten jeden celodenní sobotní výlet, tak by mi to stačilo.

Bylo to Expe! A musím zjistit, jak ještě víc Expe by to mohlo být! :)

 

Lenka

Silvestr v rumunských Karpatech, průvodce: Tom Cimr

Pochválila bych světýlka na bivaku! Vlastně všechno. Dobře zvládnutá organizace, a kde věci nešly podle plánu, Tom hned zařídil. Trek byl krásně vybraný. Prostě super akce. Tom se o nás krásně staral a sršel nakažlivým optimismem.

Anička Hovořáková

Rumunsko - Fagaraš, průvodce: Vít Dubec

Víťa byl dle mého spojovací článek naší skupiny. Člověk na svém místě - spolehlivý, vtipný, rozumný a pohodový. Prostě takový, jaký by měl průvodce být.

Michaela Mikulecká

Rumunská Rodna pod 24 let, průvodce: Honza Bořil

Akci jsem si moc užila. Sešla se nám hrozně fajnová parta lidí a Rumunsko je opravdu krásné. Takže chválím nápad na akci pod 24 let - protože jsem tak měla možnost potkat moc fajn lidi svého věku a taky výběr destinace. Průvodce Honza je sympoš se spoustou zkušeností. Vždy byl ochotný s čímkoliv pomoct nebo poradit. :)

Romana

Silvestr na Ukrajině a v Rumunsku, průvodce: Jakub Frank

Výprava byla skvělá, moc jsem si to užila. Byla to moje první cesta s Expedition Clubem, ale rozhodně ne poslední :-) Nejlepší ze všeho byli lidi - naprosto boží! A průvodce Kuba byl super! :-) O všechno se postaral, i přesto že to bylo poprvé, co se tahle akce konala a místa neměl sám projetá.

 

Adam Vojtíšek

Na sněžnicích přes Maramureš, průvodce: Pavlína Adam

Chválím zejména osobní i průvodcovské schopnosti průvodkyně. Pája má všechny osobní kvality, které se dají od takové pozice očekávat. Komunikativnějšího a příjemnějšího průvodce jistě těžko hledat. Dále nelze opomenout závěrečný večer, který skýtal společnou příjemnou večeři v krásném baru a poslední noc v zázemí útulné chatky s naprosto božím uvolněním - after party ve venkovní vířivce ve sněžném počasí.

Velmi oceňuji i expediční váček před odjezdem s praktickými věcmi jako je kartička důležitých čísel pro cílovou destinaci. Konkrétně tu extra oceňuji. Díky tomu se člověk necítí nikdy sám ani kdyby nastal největší myslitelný průšvih.

Martin Šafránek

Rumunsko - Godeanu na sněžnicích, průvodce: Lukáš Mádr

Tato expedice byla výjimečná tím, že se uskutečnila daleko od civilizace bez jakéhokoli záchraného bodu, cesty, jen v nedotčené divočině. Proto jsem rád, že jsem tuto akci mohl jet se silnou a moc fajn partou, na kterou se zkrátka musíte spolehnout - ve sněhové bouři i v zasypaném stanu. Lukáš je mladý a velmi schopný průvodce. Nejvíc na mě udělalo dojem, jak si dokáže zachovat chladnou hlavu i v těch nejtěžších situacích a nezmatkovat. Cestovat s ním byla radost a intenzivní zážitek.

Luděk Kobr

Přechod rumunské Rodny, průvodce: Lukáš Mádr

Lukín je velice příjemně až nepochopitelně dobře vybalancovaná směs přátelskosti a přirozené autority.  Neměl jsem za celou dobu výpravy uvnitř jedinou negativní připomínku k jeho vedení. (a to je u mě co říct:))

DĚKUJI  a bude mi potěšení se v budoucnu zúčastnit dalších podobných akcí.

 

Eliška Reichmannová

Podzim v Transylvánii , průvodce: Honza Švábenský

Pro mě to byla první výprava s Expedition clubem, takže zatím nemohu srovnávat. Ale celkově jsem přijela nadšená, program mě bavil a líbilo se mi jeho poskládání - převažovaly treky v horách, ale viděli jsme i trochu památek a měst. To mi přesně sedí.

Honza byl skvělej! Sám se o svým průvodcování Rumunska dozvěděl asi 3 dny před odjezdem, původně s námi měla jet Barča, ale onemocněla. I tak nám ale před odjezdem stihl dát několik tipů, co s sebou a jak se sbalit a hned s námi komunikoval. Celkově jako člověk mi hodně sedl, celý týden byl přátelský, byla s nim sranda, všechno hned obratně řešil a vykomunikoval. Je to bezedná zásobárna vtipů, historek a zajímavých příběhů. Dík Honzo!

 

Kristián Slota

Rumunsko - Maramureš pod 24 let, průvodce: Lukáš Mádr

Celkovo dobre zorganizované. Páčila sa mi flexibilita čo sa týkalo trasy a plánu, prejdenej dĺžky každý deň, prispôsobenie sa skupine a podobne. Trekovanie veľmi pohodové, oddychové, veľmi fajn.

Lukáš bol veľmi príjemný, pohodový, nápomocný, veľmi super :).

Vladimíra Kastnerová

Velikonoce v Transylvánii, průvodce: Matěj Štrunc

Líbil se mi pestrý program, akce byla velmi na pohodu a silně zážitková.

Matěj je skvělý člověk! Je velmi schopný organizačně, umí s lidmi výborně komunikovat a je velmi zodpovědný. Umí si poradit v každé situaci. Vyrazila bych s ním určitě i na další akci, za mě velká spokojenost.

Martin Jurík

Rumunsko - Fagaraš, průvodce: Jirka Střípek

Pochválil bych skvělou partu - asi to přitahujete ) Zvolenou trasu, dobrý nápad se dvěma skupinami jdoucími proti sobě - odpadá složité dostávání se k autu. Závěrečnou dvouskupinovou party.

Průvodce Jirka byl naprosto boží. Pohodář, vtipálek..bylo to jako jet na hory s dlouholetým kamarádem. Dal skupině dostatek volnosti v rozhodování o “osudu výpravy”, zároveň měl vše pevně v rukou )

Barbora Čechová

Rumunské hory - Retezat, průvodce: Honza Švábenský

Honza opět nezklamal. Líbí se mi, že nám opět posunul hranice. Umí člověka vyhecovat, umí ho podržet a hlavně mu i v nejhorších chvílích pomůže. Člověk se na něj může spolehnout.

V Rumunsku se mi nejvíc líbil okruh, který jsme podstoupili. Bylo nádherný se koukat z jedné skály na druhou a vzápětí na tutéž horu vylézt. Člověk musel nabrat sílu a jít. Určitě s vámi pojedu znovu. Od vás mám ty nejlepší zážitky! Ještě jednou velké díky!