28. 12. 2024 - 4. 1. 2025
16 990
letenka cca 9000 Kč
více
28. 12. 2024 - 4. 1. 2025

Běžecký Silvestr na jihu Španělska

Pokud neholduješ dlouhým zimním večerům a chceš strávit Silvestr hezky v teple, jsi tady správně!

Expedice #1289
8 dnů28. 12. 2024 - 4. 1. 2025
EvropaŠpanělsko
9Účastníků
Náročnost
3 z 5

Nebaví tě běhat přes zimu na blátě? Chceš po vánočním obžerství a rodinných návštěvách vypadnout za sluníčkem a zaběhat si v kraťasech s vůní moře? Pojeď s námi oslavit konec roku 2024 na pláže jižního Španělska a přitom si zaběhat na krásných trailech v okolí Malagy. Bude to za odměnu. Přímý let, pohodička v soukromé vile s bazénem, večerní sangria se západem slunce, osvěžující vlny Středozemního moře, sluníčko, palmy, dvacet stupňů a španělská maňana.

Silvestr plný kontrastů

Užijeme si také objevování stezek a vrcholů přímo z naší vily. Vyrazíme na výlet na světoznámou stezku ve skalách Caminito del Rey v hlubokém kaňonu El Chorro, pokocháme se výhledy na zasněžený velikán Mulhacén, zrelaxujeme klusáním naboso po pláži nebo naopak si mákneme při výběhu až ke sněhové pokrývce. Také si na vlastní kůži otestujeme trasu závodu Skyrunner World Series Calamorro SkyRace. Okolí Malagy je trailový ráj a vybrali jsme ubytování přímo pod kopcem s nespočtem trailů. Několikrát ale vyjedeme kousek dál a trénink spojíme s kulturním životem a památkami. Nádherné je centrum Malagy, vzdálené pouze dvacet minut autem; vydáme se na Gibraltar, kde se přiblížíme na dohled Africe, na dotek opicím a vyběhneme na nejvyšší vrchol Rock of Gibraltar (426 m n. m.).

3
+
5
Průzkumník
Náročnost
Myslíš, že na tom s fyzičkou nejsi špatně a dokážeš se kousnout? Tyto akce jsou pro lidi, kteří pravidelně sportují.

Denní dávky budou mezi 10 až 30 kilometry. Tento běžecký kemp je určen pro ambiciózní začátečníky až středně pokročilé a zkušené běžce se závodními ambicemi. Nepůjde o žádný nonstop přeběh divokých hor, ale spíše o strukturované tréninky a společné výběhy, kde se dá upravit vzdálenost i převýšení. Tempo přizpůsobíme skupině i výkonnosti jednotlivců a každý si najde to své. Přece jenom jde o zimní přípravnou fázi, tak nebudeme nikde plašit a raději si budeme užívat konverzační tempo. Pokud si nejsi jistý svou výkonností, kontaktuj průvodce, který ti rád poradí nebo naplánuje tréninkový plán.

zobrazit více
Přehled náročností

Víza a režim vstupu

Španělsko patří do EU. Ke vstupu do země je dostačující občanský průkaz nebo platný cestovní pas.

Doprava

Dopravovat se budeme letecky, pravděpodobně z Prahy nebo Vídně do Malagy. Aktuálně (v druhé polovině srpna) stojí zpáteční letenka 8 200,- Kč a není zahrnuta v ceně výpravy. Na letišti si půjčíme auta, která nám pomůžou s přejezdy mezi jednotlivými lokacemi.

Ubytování

Po celou dobu běžeckého kempu budeme ubytovaní na jednom místě, a na jednotlivé tréninky budeme přejíždět autem. Spí se na postelích s povlečením, k dispozici je veškeré vybavení včetně plnohodnotné kuchyně.

Jídlo

Ubytování disponuje kuchyní, kde si každý může uvařit dle své chuti. Díky zapůjčeným automobilům není problém jezdit pravidelně do velkého obchodu a mít tak dostatek čerstvých potravin každý den. Každý účastník si sice standardně řeší jídlo po vlastní ose, nicméně v případě domluvy není problém připravovat pokrmy společně. Na dlouhé běhy je vhodné mít energeticky hodnotné tyčinky nebo gely. Samozřejmě navštívíme také navštívíme místní restaurace, abychom vyzkoušeli lahodnou španělskou gastronomii.

Vybavení

Budeme se pohybovat jak ve městě, tak v horách. Vezměte si proto s sebou normální oblečení, ale i oblečení na hory. Budeš potřebovat běžecký batoh nebo ledvinku, do které umístíš 1 litr tekutin a pár gelů nebo tyčinek na několikahodinový trénink. Také je potřeba mít civilní oblečení na trávení volného času ve městě. Kompletní seznam najdeš po přihlášení v členské sekci.

Trail Adventures

Tato výprava se organizuje ve spolupráci s Trail Adventures, což je čistě běžecká odnož Expedition clubu pod vedením našeho dlouholetého průvodce Ondřeje Šviráka. Jako jediný v republice dělá běžecké akce "expedičního" stylu a většina jeho výprav je do míst, kam by ses sám běhat nevydal. Tyhle akce skvěle spojují fyzický výkon a autentického poznání lokální kultury. Často totiž spíme u místních lidí a člověk má tak šanci poznat danou destinaci v nepřikrášlené podobě. Nejedná se o běžecké soustředění, ale o běžeckou dovolenou. Nikdo na Tebe nebude kulit oči, když si dáš večer pár pivek a neprotáhneš si nohy. Zákazů a příkazů si v pracovním shonu užije až až a od akcí Trail Adventures můžeš očekávat svobodu a psychický relax. 

Co cestou uvidíš?

Daleko důležitější než přesné dodržení plánu je si cestu náležitě užít. Proto se jej nebudeme křečovitě držet. Itinerář ti poslouží pro představu, co všechno můžeme zažít.

1. den

Přiletíme do Malagy, půjčíme si auta a podle času a chuti skočíme po nákupu na úvodní trénink. Ubytování leží pouhých 20 minut jízdy od letiště, takže si můžeme hodit věci na ubytko a jít rovnou běhat.

2. - 7. den

Nejčastěji budeme vybíhat přímo z naší vily ve vesničce Benalmádena nahoru do kopců, kde na hřebenu vede dálková trasa GR 249, nebo dolů k moři. Budeme kombinovat delší a pomalejší běhy v kopcích na získání objemů a vytrvalosti pro novou sezónu, kratší regenerační klusy po rovině a po pláži, tréninky na správnou techniku běhu, běžeckou abecedu a rovinky. Využijeme také možnosti naší vily, kde je bazén a prostor pro posilování a cvičení. Naučím vás specifické posilovací a kompenzační cviky pro běžce a po večerech bude pro zájemce prostor dozvědět se něco o tréninku, ladění formy na závody nebo závodní stravě. Na Silvestra si uděláme příjemnou párty a přivítáme nový rok. Se skleničkou a olivami v bazénu nebo na vrcholku kopce v souladu s přírodou, koukat na ohňostroje a jejich odlesky na hladině moře pod námi?

8. den

Na základě času odletu zpět domů se rozhodneme, jestli ve zbývajícím čase podnikneme kratší výběh do hor nebo dáme jen lehký klus po okolí. Na závěr nezbývá než se rozloučit a vydat se domů.

ukázat další dny

Tvůj průvodceTomáš Maceček

Beskyďák
skyrunner
Macek
pohodář

Většina lidí mi neřekne jinak, než Macek. Vždycky jsem miloval pohyb a přírodu, jezdil s oddílem na tábory a výpravy, a s rodiči místo k moři do Tater. Nikdy jsem neběhal atletiku, ale učaroval mě běh v horách, v terénu, a skyrunning.

Detail průvodce
Ondřej Švirák

Garant výpravy

Ondřej Švirák

Co je v ceně

  • Zajištění průvodce
  • Ubytování
  • Veškerou dopravu na místě
  • Příspěvek na kurzy organizátorům
  • Mapové podklady jak v tištěné, tak elektronické formě
  • GPS
  • Práci mou a mých kolegů
  • Společné vybavení (expediční lékárnička atp.)
  • Pojištění proti úpadku
  • DPH dle zvláštního režimu

Co není v ceně

  • Letenka
  • Jídlo
  • Individuální pojištění
  • Jakékoli případné vstupy

Nejčastější otázky / FAQ

Legislativa

Jedná se o společný zájezd členů spolku Expedition Club International z.s., která je zajištěna podle platné legislativy cestovní kanceláří Expediční klub s.r.o , jež má platnou koncesi i pojištění proti úpadku u pojišťovny UNIQA ZDE. Jedná se o zájezd dle zákona č. 89/2012 Sb., část 4., HLAVA II., Díl 6. Na tuto výpravu je aplikován zvláštní režim DPH.

Přihláška

Po podání přihlášky Ti přijde obratem email "potvrzení o přijetí přihlášky".  Následně Tě osobně kontaktuje průvodce, který s tebou probere detaily výpravy, až poté Ti finálně schválí přihlášku.

Platba

Po schválení přihlášky průvodcem Ti přijde email o schválení přihlášky a budeme po Tobě požadovat zálohu, která činí 50% ceny výpravy. Doplatek po Tobě budeme chtít 47 či 37 dní před začátkem výpravy, dle typu výpravy. K oběma platbám Tě vyzveme emailem. Více v Části 4. smluvních podmínek.


Určitě není problém vystavit fakturu na zájezd dříve, přímo na tvého zaměstnavatele (např. proplacení z FKSP či jiné zaměstnanecké benefity).

Letenky

Letenky kupujeme ideálně až ve chvíli, kdy je výprava plná. Standardně to bývá 3 měsíce před začátkem výpravy. Dle podmínek se to může lehce lišit. Aktivně se Ti ozveme emailem, že je čas koupit letenky a do té doby na letenky nemusíš myslet. V emailu bude detailní popis vhodné letenky pro výpravou a způsob jak si ji pořídit. Letenky zařizujeme ve spolupráci s našimi kamarády se Zaletsi.cz, takže pokud nechceš nic řešit, vše zařídí za Tebe. Pokud jsi ovšem zvyklý/á si letenky kupovat sám/a, můžeš si je koupit sám/a.

Podobné akce Expedition Clubu