Termín dle domluvy
více
Termín dle domluvy

Vrcholy východních Alp s horským vůdcem

Výstupy na Alpské vrcholy pod vedením horského vůdce

Expedice #1334
EvropaRakousko

Alpy jsou kolébkou horolezení, jako sportu. Od 19. století tu průkopníci alpinismu začali zdolávat dominantní vrcholy a tuto vášeň přenesli na celé generace dnešních horolezců. A ačkoliv je už zlatý věk alpinismu a objevování v tomto pohoří dávno za námi, dobrodružství z výstupů, námaha a radost na vrcholu je stále stejná, jako dřív. Horolezecké výstupy probíhají pod vedením horských vůdců po individuální domluvě termínu a výstupové trasy. 

Výpravy s horským vůdcem UIAGM

Výprava probíhá pod vedením horského vůdce UIAGM - aspiranta. Individuální přístup horského vůdce zaručuje i malá skupina. Pod vedením horských vůdců - aspirantů je maximální počet účastníků omezen na 1:2, případně dle typu túry 1:1. Ve větším počtu ostatně výstup ani nedoporučujeme, menší skupina je zárukou lepšího zážitku i většího bezpečí.

Výstup na Grossglockner 3798 m

Nejvyšší vrchol Rakouska se svým charakteristickým tvarem je jakousi pomyslnou maturitou většiny českých horolezců. Prvovýstup na Grossglockner v roce 1800 byl nejenom milníkem pro horolezectví východních Alp, byl také metou a začátkem zlatého věku alpinismu. Od té doby zažila hora nejeden příběh. Nedej se zmást její popularitou, stále představuje výzvu a je ideální vstupenkou pro náročnější podniky ve vyšších horách.

18 990,- | 1 osoba
13 490,- | 2 osoby
červen - září

Wildspitze 3772 m - Královna Tirolska

Nejvyšší vrchol Tirolska, tedy toho Rakouského a skvělý vrchol pro první horské výstupy v Alpách. Výstup na Wildspitze je skvělou příležitostí, jak se dostat k prvním výstupům po ledovci a přičichnout k Alpským vrcholkům. Výstup přes Breslauer Hütte je technicky relativně jednoduchý, ale stejně nabídne exponovaná místa i krásný dolez na samotný vrchol. Výstup je možné spojit s několika dny navíc pro trénink ledovcové metodiky, plánování a záchran.

17 990,- | 1 osoba
12 990,- | 2 osoby
červen - září
Možné i v zimě na skialpech

Ortler 3905 m

Kdysi nejvyšší hora Rakouska-Uherska, dnes pro čechy méně známý vrchol. A přitom, jako najvyšší hora Tirolska ukrývá několik pokladů. Třeba největší ledovou stěnu východních Alp. která je oříškem i pro zkušené horolezce. Nebo zrádný ledovec na normálce, který někdy vydá pozůstatky opevnění z první světové války a hravý hřeben Hintergrat vhodný pro zkušenější alpinisty.

17 990,- | 1 osoba
13 490,- | 2 osoby
červen - září
Možno více výstupů v okolí

A další!

Hory jsou nekonečným hřištěm, rádi ti vymyslíme program na míru. Od klasických výstupů na Grossvenediger, nebo Hoher Dachstein po lezečtější programy. Stačí nás kontaktovat.

Program dle domluvy
1 - 2 účastníci

Doprava

Doprava na místo je v režii účastníků. Pomůžeme ale zkoordinovat společnou spolujízdu z ČR ať nejede každý vlastním autem.

Ubytování

Ubytování není v ceně výpravy. V závislosti na programu budeme rezervovat horské chaty dle domluvy. 

Vybavení a půjčovna

Pro výstup budeš potřebovat základní horolezeckou výbavu. Veškeré alpinistické vybavení ti můžeme zdarma zapůjčit. Nutností je sedací úvazek, přilba, turistický cepín a mačky. Podrobnější seznam výbavy dostaneš individálně před výstupem.

Tvůj průvodceTom Cimr

Srdcař
idealista
instruktor
horský vůdce

Největší srdcař, který do klubu vkládá to nejlepší ze sebe, za každou cenu. Expe je jeho denním chlebem, jeho vášní a občas i noční můrou. Tom patří do hor a rozhodl se jít jim v životě naproti. Jeho snem je stát se horským vůdcem UIAGM. Od září 2024 je tomuto snu o pořádný krok blíže - stal se oficiálně horským vůdcem - aspirantem a momentálně tak sbírá horskou praxi už vedením lidí v terénu.

Detail průvodce
Tom Cimr

Garant výpravy

Tom Cimr

Nejčastější otázky / FAQ

Detail ceny

Cena představuje částku za vedení horským vůdcem a nutné náklady. Nejsou v ní zahrnuty náklady na osobní dopravu na místo, ubytování a polopenzi na chatách. Pro všechny výstupy je možné zapůjčit si kompletní horolezeckou výstroj zdarma v půjčovně Expedition clubu.

Náročnost výstupů

Náročnost vždy konzultujeme individuálně - neboj se tedy podat přihlášku a probreme, který z vrcholů, nebo která výstupová trasa je pro tebe nejvhodnější. 

Proč s horským vůdcem

Horský vůdce UIAGM je nejvyšším mezinárodním vzděláním pro vedení lidí v horách na světě. Je zároveň jedinou kvalifikací, která je k horolezeckým a ledovcovým výstupům v Evropě oprávněná. Výstup s horským vůdcem minimalizuje riziko v horách i díky přísným pravidlům, stanovené velikosti skupiny a dlouholetému vzdělání a praxi vůdce. Horský vůdce je také povinně pojištěn pro případ nehody.

Legislativa

Tuto výpravu/kurz/školení, organizuje firma Expedition Club community s.r.o. IČ: 19238355. Nejedná se o kombinaci služeb cestovního ruchu = zájezd.

Přihláška

Po podání přihlášky Ti přijde obratem email "potvrzení o přijetí přihlášky".  Následně Tě osobně kontaktuje průvodce, který s tebou probere detaily výpravy, až poté Ti finálně schválí přihlášku.

Platba

Po schválení přihlášky průvodcem Ti přijde email o schválení přihlášky a budeme po Tobě požadovat zálohu, která činí 50% ceny výpravy. Doplatek po Tobě budeme chtít 47 či 37 dní před začátkem výpravy, dle typu výpravy. K oběma platbám Tě vyzveme emailem. Více ve smluvních podmínkách.




Podobné akce Expedition Clubu