Termín dle domluvy
více
Termín dle domluvy

Mont Blanc a Chamonix s horským vůdcem

Výstup na nejvyšší vrchol Evropy a další výstupy v jeho masivu z Chamonix.

Expedice #1338
EvropaFrancie

Bezmála pětitisícový vrchol Mont Blancu láká horolezce od nepaměti. Tyčí se vysoko nad ostatní vrcholy na pomezí francouzského Chamonix a Italského Courmayeru v místě, které formovalo historii i současnost horolezectví. Od doby, kdy byl poprvé zdolán uběhlo bezmála 200 let a stále je vyhledávaným cílem a nemalou výzvou pro všechny alpinisty a horolezce Evropy.

 

Údolí Chamonix nabízí ohromné hřiště pro horské sporty, od ledovcových výstupů po exponované horské hřebeny, skalní vícedélky, nebo ledové stěny prakticky po celý rok. Strávit tu několik dní je pro horolezecké jako sednout si k prostřenému stolu a jen si vybírat, který chod bude ten další. V rámci výstupu na Mont Blanc strávíme horskými túrami na místních ledovcích hned několik dní kvůli dobré aklimatizaci. Pokud tě ale láká pouze horolezení v mekce alpinismu Evropy, přizpůsobíme program tvému výkonu a lezeckým schopnostem.

Výstup na Mont Blanc - 6 dní

Klasický program zahrnující aklimatizaci a výstup na nejvyšší vrchol Evropy - Mont Blanc 4810 m. n. m. 

59990,- | 1 účastník
33990,- | 2 účastníci
3-4 lezecké túry v horském terénu
2 výstupové dny

Alpinismus v Chamonix

Pokud ti nejde o vrcholové kóty, Chamonix nabízí snad největší hřiště pro horské aktivity. 

11000,- | den | 1 osoba
7990,- | den | 2 osoby
Skalní lezení
Ledovcové a kombinované túry

Doprava

Doprava na místo je v režii účastníků. Pomůžeme ale zkoordinovat společnou spolujízdu z ČR ať nejede každý vlastním autem. Do Chamonix se dá dostat autem, nebo letecky do Genevy, odkud jezdí do Chamonix pravidelný autobus.

Ubytování

Ubytování není v ceně výpravy. V závislosti na programu budeme rezervovat horské chaty, případně kempy, nebo jiné ubytování v údolí Chamonix.

Vybavení a půjčovna

Pro výstup budeš potřebovat základní horolezeckou výbavu. Veškeré alpinistické vybavení ti můžeme zdarma zapůjčit. Nutností je sedací úvazek, přilba, turistický cepín a mačky. Podrobnější seznam výbavy dostaneš individuálně před výstupem.

Výstupy s horským vůdcem UIAGM

Výprava probíhá pod vedením horského vůdce UIAGM - aspiranta. Individuální přístup horského vůdce zaručuje i malá skupina. Pod vedením horských vůdců - aspirantů je maximální počet účastníků omezen na 1:2, případně dle typu túry 1:1. Ve větším počtu ostatně výstup ani nedoporučujeme, menší skupina je zárukou lepšího zážitku i většího bezpečí.

Tvůj průvodceTom Cimr

Srdcař
idealista
instruktor
horský vůdce

Největší srdcař, který do klubu vkládá to nejlepší ze sebe, za každou cenu. Expe je jeho denním chlebem, jeho vášní a občas i noční můrou. Tom patří do hor a rozhodl se jít jim v životě naproti. Jeho snem je stát se horským vůdcem UIAGM. Od září 2024 je tomuto snu o pořádný krok blíže - stal se oficiálně horským vůdcem - aspirantem a momentálně tak sbírá horskou praxi už vedením lidí v terénu.

Detail průvodce
Tom Cimr

Garant výpravy

Tom Cimr

Nejčastější otázky / FAQ

Legislativa

Tuto výpravu/kurz/školení, organizuje firma Expedition Club community s.r.o. IČ: 19238355. Nejedná se o kombinaci služeb cestovního ruchu = zájezd.

Přihláška

Po podání přihlášky Ti přijde obratem email "potvrzení o přijetí přihlášky".  Následně Tě osobně kontaktuje průvodce, který s tebou probere detaily výpravy, až poté Ti finálně schválí přihlášku.

Platba

Po schválení přihlášky průvodcem Ti přijde email o schválení přihlášky a budeme po Tobě požadovat zálohu, která činí 50% ceny výpravy. Doplatek po Tobě budeme chtít 47 či 37 dní před začátkem výpravy, dle typu výpravy. K oběma platbám Tě vyzveme emailem. Více ve smluvních podmínkách.




Podobné akce Expedition Clubu