16. 5. - 18. 5. 2025
2 490
více
16. 5. - 18. 5. 2025

Jak na dlouhé treky?

Optimalizuj výbavu, najdi si správné vybavení, inspiruj se ze zkušenostmi!

Expedice #1313
3 dny16. 5. - 18. 5. 2025
EvropaČeská republika
10Účastníků
Náročnost
2 z 5

Codrillera Real, Perly Pamíru, Kyrgyzský Karavšin... V našem portfoliu se to jen hemží náročnými treky, které jsou výzvou i pro dávno ostřílené dobrodruhy. Co tě na takových výpravách čeká a jak se na ně připravit jsou nejčastější otázky, se kterými se potkáváme. Máš před sebou takovou výzvu? Rozhodli jsme se předat maximum našich zkušeností do uceleného formátu a předat Ti je v kratším čase.

 

Nic nenahradí vlastní zkušenost. Můžeš se ale snadno vyhnout začátečnickým chybám. Pojď zjistit něco o tom, jak na náročné treky optimalizovat výbavu, jak se připravit fyzicky, jaké záludnosti na tebe můžou čekat a nejednu věc si vyzkoušíš hned na sobě. Zároveň můžeš díky kamarádům z Gramino otestovat celou řadu vybavení od karimatek po filtry a vařiče a promyslet si, co si jednou pořídíš pro sebe.

Co můžeš čekat?

Chceme Ti v ucelené formě předat co nejvíce zkušeností, které jsme nasbírali za roky a roky našich dobrodružství. Na máloco v horách existuje jednotný recept, ale můžeme ti poradit, co se osvědčilo nám a jak si v začátcích pomoci. Zároveň chystáme ve spolupráci s našimi partnery Gramino, Rockpoint a Patizon řadu vybavení k otestování na vlastní kůži, abys nemusel/a některé věci jednou kupovat naslepo, ale po vlastním vyzkoušení. No a v neposlední řadě, po vzoru našich oblíbených víkendovek chceme strávit fajn víkend v horách s kamarády, to je totiž úplným základem naší činnosti.

2
+
5
Turista
Náročnost
Jednodenní túry v horském terénu

Celý víken strávíš bez ohledu na počasí převážně venku, cílem je si maximum věcí osahat, vyzkoušet a prožít. První noc ale spíme na krásné chatě a využijeme pohodlí jejího zázemí. 

zobrazit více
Přehled náročností

Obsah kurzu

  • Jak optimalizovat výbavu na dlouhé treky?
  • Do jaké váhy se chceš vejít? Co všechno vlastně potřebuji?
  • Jak naložit s jídlem, vyplatí se mi lyofilizovaná strava, nebo si můžu vařit? A co místní jídlo?
  • Vařiče a kartuše, jaký typ a kde se shání plyn? Vyzkoušíš si i různé systémy vaření
  • Jak s hygienou a jak na filtraci vody? Vyzkoušíš si více způsobů
  • Jak je to s bezpečností v některých regionech? Kde bereme informace
  • Spaní a regenerace - jaký spacák? A karimatka, stan?
  • Powerbanky? Solár? Jak s nabíjením elektroniky?
  • Jak připravit fyzičku na náročný trek
  • A spousta dalšího

Doprava

Doprava na místo je v režií účastníků. Zkoordinujeme ale domluvu spolujízdy mezi účastníky.

Ubytování

Pětihvězdičkový hotel pod hvězdami. Pokud budou vidět. První noc strávíme v Beskydech na krásné chatě mimo dosah civilizace, ať máme zázemí na přípravu i teoretické povídání. Sobotu dopoledne u chaty ještě zůstaneme a využijeme zázemí pro odzkoušení různého vybavení. Pak už zabalíme věci a vydáme se na nějaký ten trek do okolí se batohem na zádech.

Stravování

Veškeré jídlo je v režii účastníků. Dostaneš na něj ale tipy od průvodce dopředu. Nemine tě taky testování lyofilizovaných jídel a dalších tipů na jídlo na cesty.

Co cestou uvidíš?

Plán akce je pouze orientační, je ovlivňován počasím, osudem a přáním samotné skupiny.

1. den

Potkáme se v odpoledních hodinách v Brně, případně na společném srazu až v Beskydech, podle toho, odkud pojedeš. Páteční večer věnujeme spíš teoretickému povídání (a také všem tvým otázkám) buď v chatě, nebo u ohně před ním. Máme v zásobě řadu témat, kterým se můžeme uceleně věnovat.

2. den

Dopoledne ještě strávíme u chaty. Je tu krásný prostor pro povídání a vyzkoušení se řady věcí, od typů stanů a vařičů po nácvik záladní orientace v terénu a dalšího. Po obědě zabalíme všechny věci do batohů a vyrazíme na cca 25km dlouhý trek, během kterého přespíme na zatím tajném místě. Nejlépe totiž nabyté znalosti vyzkoušíš právě praxí.

3. den

Dokončíme trek v odpoledních hodinách a sejdeme zpět na vlak/k autům. Odpolední odjezd domů.

ukázat další dny

Tvůj průvodceStanda Dadák

Živel
patron Klubovny
otec Klubu cestovatelů
tulák

Standa, to je živel, bohém a zvláštní úkaz. Kromě toho, že se věnuje všemožným sportovním i nesportovním aktivitám, jde o člověka, který se rozhodl spojit své zaměstnání se svou cestovatelskou vášní. Proto se většina věcí v jeho životě kolem cestování točí.

Detail průvodce
Tom Cimr

Garant výpravy

Tom Cimr

Co je v ceně

  • Služby průvodce
  • Testovací vybavení pro různá témata (Filtry na vodu, křesadla, vařiče, stany, spacáky, karimatky ...) 
  • Ubytování na horské chatě první noc

 

Co není v ceně

  • Doprava na místo kurzu (domluvíme společnou spolujízdu)
  • Jídlo
  • Vlastní vybavení

Nejčastější otázky / FAQ

Legislativa

Tuto výpravu/kurz/školení, organizuje firma Expedition Club community s.r.o. IČ: 19238355. Nejedná se o kombinaci služeb cestovního ruchu = zájezd.

Přihláška

Po podání přihlášky Ti přijde obratem email "potvrzení o přijetí přihlášky".  Následně Tě osobně kontaktuje průvodce, který s tebou probere detaily výpravy, až poté Ti finálně schválí přihlášku.

Platba

Po schválení přihlášky průvodcem Ti přijde email o schválení přihlášky a budeme po Tobě požadovat zálohu, která činí 50% ceny výpravy. Doplatek po Tobě budeme chtít 47 či 37 dní před začátkem výpravy, dle typu výpravy. K oběma platbám Tě vyzveme emailem. Více ve smluvních podmínkách.




Podobné akce Expedition Clubu