Termín dle domluvy
více
Termín dle domluvy

Kurzy lezení na skalách

Lákají tě skály, nebo chceš začít s lezením na umělé stěně? Skvělé! Nám se tento sport stal životním stylem a rádi tě do jeho tajů zasvětíme.

Expedice #1236
ČeskoČeská republika
Víme, jaké to je radovat se na vrcholu skalní věže, nebo u kříže na vrcholu hory a věříme, že tebe to nadchne stejně. Je to nejenom zábava ale i super trénink těla i hlavy. Lezení vyžaduje totiž kus sebepřekonání a posunutí vlastních fyzických i mentálních hranic. Poznat všechny aspekty lezení a proniknout do nich je běh na dlouhou trať. Chce to hlavně spoustu osobních zkušeností, které člověk sbírá celý život. Existují jisté základy, které by měl každý lezec znát, ať už chodí odpoledne na umělou stěnu, nebo balí lano a matroš na výlet do skal.

Jednodenní kurz na skalách

Jednodenní kurz v některé ze skalních oblastí ČR. Náplň kurzu je šitá na míru Tobě. Můžeme se věnovat lezecké technice, nebo metodickému přechodu z umělé stěny do skalního terénu. Pokud už jsi pokročilý lezec, můžou být náplní třeba pokročilejší lanové techniky, dopomoci, nebo lezení po vlastním jištění.

1-3 účastníci
Termín dle doluvy
Cena od 2330,-

Dvoudenní kurz na skalách

Jeden den je často málo, tak proč nevyrazit do skal na víkend? Nejenom, že si toho stihneš osvojit víc, ale k lezení taky patří parta, posezení večer pod skalami, nebo v hospodě. A tuto atmosféru během jednodenního kurzu nezažiješ. Dvoudenní kurz je ideální například pro zvládnutí absolutních základů bezpečného pohybu na zajištěných skalních sektorech. 

1-3 účastníci
Termín dle domluvy
Cena od 3996,-

Lezení na pískovcích

Lezení na pískovcích má svá přísná pravidla a specifika. Vyvíjelo se takřka nezávisle na okolním světě, a tak jak ho známe v našich končinách, je celosvětově unikátní. Díky tomu si vyvinulo například vlastní stupnici obtížnosti, techniky jištění pomocí uzlíků a specifický přístup s důrazem na morálový aspekt výstupů. Během Víkendu na pískovcích ti představíme základy tohoto tradičního stylu.
Maximálně 2 účastníci
Termín dle domluvy
Cena od 5995,-

Chci si zalézt

Ne vždy je potřeba se učit. Někdy stačí věci jenom prožít. Pod vedením zkušeného instruktora můžeš nakouknout do lezecké komunity a vyzkoušet si tento sport na živo. Podle domluvy zvolíme ideální skalní oblast a strávíme tam příjemný den, nebo více.

1-3 účastníci
Termín dle domluvy
Cena od 2330,-

Jak kurzy probíhají

Kurzy probíhají pod vedením zkušených licencovaných instruktorů skalního lezení v poměru 1:2, max 1:3. Jsme schopni přizpůsobit je tvým individuálním potřebám. Je jen na tobě, jestli se chceš naučit úplné základy, prohloubit své metodické znalosti, naučit se něco z tradičního pískovcového lezení nebo si s námi jen pořádně zalézt a posunout se v technice lezeckého pohybu. Vyber si jednu z možností v sekci níže a s instruktorem potom proberete, jak ti na míru vybrat program, oblast i termín.

Náročnost kurzů

Jak dobře potřebuji lézt, abych se mohl zúčastnit kurzů? Na to není jednoduchá odpověď. Záleží totiž, čemu se budeme věnovat. Lezení je specifický sport. Dobrým základem pro to, aby sis jakýkoliv kurz užil/a je vylézt alespoň cestu obtížnosti 5 UIAA na umělé stěně (klidně na toprope).

Vybavení a doprava na místo kurzu

Veškeré vybavení na lezení, krom lezeček ti v rámci kurzu zapůjčíme zdarma. Pokud máš ovšem svoje, je vždy dobré vzít ho s sebou a naučit se používat vlastní vybavení. V rámci kurzu určitě dostaneš tipy nejenom k lezecké technice a metodice, ale i doporučení na to, s jakým vybavením pracovat do budoucna.

Doprava na místo kurzu, případně ubytování při vícedenních kurzech je ve tvé režii. S intruktorem se ale většinou domluvíš na společné dopravě, nebo na tipech, kde přespat.

Tvůj průvodceTým Horoškoly

Instruktoři - zdravotníci - horolezci

V týmu lektorů horoškoly najdeš naše průvodce a externí spolupracovníky, kteří jsou experty ve svých oborech. V závislosti na kurzech, které školí na nich potkáš různé lidi. Na lezeckých kurzech lezecké instruktory a dlouholeté horolezce s řadou zkušenosti, na kurzech první pomoci zdravotníky, doktory a záchranáře. Na kurzech horského průvodce pak často nejinternější jádro Expedition clubu.

Detail průvodce
Tom Cimr

Garant výpravy

Tom Cimr

Nejčastější otázky / FAQ

Legislativa

Tuto výpravu/kurz/školení, organizuje firma Expedition Club community s.r.o. IČ: 19238355. Nejedná se o kombinaci služeb cestovního ruchu = zájezd.

Přihláška

Po podání přihlášky Ti přijde obratem email "potvrzení o přijetí přihlášky".  Následně Tě osobně kontaktuje průvodce, který s tebou probere detaily výpravy, až poté Ti finálně schválí přihlášku.

Platba

Po schválení přihlášky průvodcem Ti přijde email o schválení přihlášky a budeme po Tobě požadovat zálohu, která činí 50% ceny výpravy. Doplatek po Tobě budeme chtít 47 či 37 dní před začátkem výpravy, dle typu výpravy. K oběma platbám Tě vyzveme emailem. Více ve smluvních podmínkách.