28. 9. - 30. 9. 2024
250
více
28. 9. - 30. 9. 2024
Výprava je plná. Přihlas se jako náhradník.
Plně obsazeno

Víkendovka - rakouský Breithorn

Expedition club je především komunitou. Víkendovky proto organizujeme pro naše členy zdarma. Tuto konkrétně pod vedením účastníků našeho kurzu horského průvodce.

Expedice #1262
3 dny28. 9. - 30. 9. 2024
ČeskoČeská republika
8Účastníků
Náročnost
3 z 5

Ještě než se zavřou horské chaty vyrazíme na kondiční okruh přes krasovou plošinu Steinernes Meer na severu Rakouska. Bude to trochu dřina, ale půjdeme na lehko s denním batohem a budeme využívat pohodlí a tepla horských chat. Strávíme zde dvě noci, každou na jiné chatě. Třetí den sestoupíme jinou cestou zpět k autům a vyrazíme domů.

 

Národní park Vápencové Alpy se nachází v Rakousku a zabírá území 208,6 km2. Skládá se ze dvou částí, horské zalesněné oblasti Reichraminger Hintergebirge a horského masivu Sengsengebirge. Jak už název napovídá pohoří je tvořeno horninou vápencového typu. Je protkáno řadou potoků, pramenů, které budeme cestou hojně potkávat. Stejně jako ve všech horách přichází s podzimem období klidu, většina turistů je dávno doma a pomalu se barvící hřebeny hor jsou mnohem lákavější.

Víkendovky pod vedením účastníků kurzu horského průvodce

Víkendové výpravy jsou pravidelnou součástí naší činnosti. Jsou totiž cestou, jak se naši členové můžou potkat a užit si pár dní v přírodě. Víkendovky proto organizujeme bez nároku na zisk, pouze pro stmelení naší komunity. Tuto víkendovku vede Michal, účastník našeho kurzu horského průvodce v rámci průvodcovské praxe ke kurzu. Nemusíš se bát, za všechny naše účastníky dáme ruku do ohně, patří totiž k nám stejně jako průvodci a aktivní členové.

3
5
Průzkumník
Náročnost
Jednodenní túry

Půjdeme v klidu a na pohodu, bez fyzické zdatnosti to ale stejně nepůjde. První i druhý den nastoupáme téměř 1.000 výškových metrů.

zobrazit více
Přehled náročností

Doprava

Vlastními vozy, spolujízdu si domluvíme předem.

Ubytování

Spaní na horských chatách na matracích ve sdílených pokojích (54 EUR za obě noci, 29 EUR pro členy AV). Spacák není potřeba, budou zde deky. Kvůli hygieně je nezbytné použít vložku do spacáku.

Stravování

Ve vlastní režii. Obědy formou vlastní svačiny. Po oba dny bude možnost zastavit se na horské chatě na malé občerstvení. V kempu žádné občerstvení není. Večeře a snídaně si uvaříme na vařiči v kempu. Doporučuji vytvoření skupinek pro vaření v kempu.

Co cestou uvidíš?

Plán akce je pouze orientační, je ovlivňován počasím, osudem a přáním samotné skupiny.

1. den

Sejdeme se v sobotu v 11:00 na parkovišti nad Bachwinklem. Vyrazíme údolím potoka Öfenbach ke studánce, kde doplníme vodu. Odtud nás čeká výstup na chatu Peter Wiechenthaler-Hütte po horském chodníku (celkem 877 výškových metrů). Na chatě se ubytujeme ve sdíleném pokoji a dáme si dobrou večeři.

2. den

Po snídani se vydáme nad hranici lesa. Překročíme hřeben Steinernes Meer a po horském chodníku vystoupáme na Breithorn (2.504 m), který je s prominencí 327 m nejvyšším bodem na naší trase. Užijeme si nádherné výhledy a sejdeme na chatu Riemannhaus, která je přímo pod Breithornem. Zde si opět dáme večeři a strávíme noc ve sdíleném pokoji. Bude to předposlední noc sezóny - den po našem odjezdu se chata zavírá.

3. den

V pondělí ráno sejdeme po horské pěšině do údolí. Cesta z chaty bude trochu exponovaná, je však zajištěna schody a zábradlím. Budeme klesat téměř 1.700 m. Po 6 hodinách dorazíme zpět k autům a můžeme bezpečně vyrazit domů. Cesta je koncipována jako okruh, takže žádným úsekem nepůjdeme dvakrát.

ukázat další dny

Tvůj průvodceMichal Šťastný

Horolezec
Optimista
Improvizátor
Účastník kurzu HP
Ve svém volném čase se Michal věnuje hlavně lezení a horolezení. Má za sebou nějaké prvovýstupy na Balkáně či výšlapy a lezení na opravdu vysoké hory v Himálaji a Tien-šanu. Jelikož pracuje v mezinárodním obchodě, má zejména Asii procestovanou křížem krážem a na letištích si připadá jako doma. Drží si přirozený nadhled a rád hledá řešení v nestandardních situacích.
Detail průvodce
Tom Cimr

Garant výpravy

Tom Cimr
  • 250 Kč / osoba. 
  • Víkendovky organizujeme bez nároku na zisk. Cena představuje pouze nutné náklady na výdaje průvodce. Peníze vybereme na srazu v hotovosti.

Co je v ceně

  • Průvodce zajišťuje organizační a morální podporu
  • Nejnutnější náklady pro průvodce

Co není v ceně

  • Doprava na místo srazu a domů po skončení akce (doporučujeme auty)
  • Ubytování na chatách

Nejčastější otázky / FAQ

Legislativa

Jedná se o společnou výpravu členů spolku Expedition Club International z.s., která je plně zajištěna spolkem Expedition Club International z.s. IČ: 05709741. Výprava je nezisková. Mimořádný členský příspěvek slouží pouze na pokrytí nákladů spojených s organizací výpravy. Nejedná se o kombinaci služeb cestovního ruchu = zájezd.

Přihláška

Po podání přihlášky Ti přijde obratem email "potvrzení o přijetí přihlášky".  Následně Tě osobně kontaktuje průvodce, který s tebou probere detaily výpravy, až poté Ti finálně schválí přihlášku.

Platba

Po schválení přihlášky průvodcem Ti přijde email o schválení přihlášky a budeme po Tobě požadovat zálohu, která činí 50% ceny výpravy. Doplatek po Tobě budeme chtít 47 či 37 dní před začátkem výpravy, dle typu výpravy. K oběma platbám Tě vyzveme emailem. Více v Části 3. Pravidel Spolku

Jak je to s řízením?

Řidičem bude po většinu času průvodce, ale kvůli bezpečnosti se po předchozí dohodě na dálnici vystřídá se zkušeným řidičem z Vašich řad. Ti kdo sedí na předních sedadlech nikdy nespí a mají za úkol konverzovat s řidičem a udržovat jej bdělého.

Účastníci kurzu horského průvodce

Některé víkendovky nevedou naši průvodci, ale účastníci kurzu horského průvodce v rámci průvodcovské praxe ke kurzu. Nemusíš se bát, za všechny naše účastníky dáme ruku do ohně a přípravu s nimi konzultujeme. Naopak budeme rádi, pokud od tebe průvdoce dostane zpětnou vazbu ke svému výkonu.

Víkendovky, stejně jako další členské akce organizujeme nekomerčně. Chceme vytvořit prostor pro potkávání lidí z naší komunity. Na akci fungujeme jako parta kamarádů, kteří jsou si rovni.

Podobné akce Expedition Clubu