4. 10. - 6. 10. 2024
250
více
4. 10. - 6. 10. 2024
Výprava je plná. Přihlas se jako náhradník.
Plně obsazeno

Víkendovka - Trenchtling a Hochturm

Expedition club je především komunitou. Víkendovky proto organizujeme pro naše členy zdarma. Tuto konkrétně pod vedením účastníků našeho kurzu horského průvodce.

Expedice #1286
3 dny4. 10. - 6. 10. 2024
EvropaRakousko
8Účastníků
Náročnost
3 z 5

S létem v zádech ještě stále není pozdě vyrazit do bližších Alp a vyrazit na túry do pomalu se barvící krajiny. Podnikneme jednodenní túry v pohoří Trenchtling ve Steierských Alpách. Vyrážet budeme ze zázemí kempu a užijeme si parádní víkend, i když se už budou pomalu zkracovat dny. S trochou štěstí nám budou dělat společnost místní kozorohové a najdeme i pověstmi opředené skalní okno hory Messnerin.

Víkendovky pod vedením účastníků kurzu horského průvodce

Víkendové výpravy jsou pravidelnou součástí naší činnosti. Jsou totiž cestou, jak se naši členové můžou potkat a užit si pár dní v přírodě. Víkendovky proto organizujeme bez nároku na zisk, pouze pro stmelení naší komunity. Tuto víkendovku vede Jožo, účastník našeho kurzu horského průvodce v rámci průvodcovské praxe ke kurzu. Nemusíš se bát, za všechny naše účastníky dáme ruku do ohně, patří totiž k nám stejně jako průvodci a aktivní členové.

3
+
5
Průzkumník
Náročnost
Několikadenní túry se zátěží

Jednodenní túry na lehko, nicméně s pořádnou dávkou výškových metrů. Oba dny půjdeme túry s převýšením okolo 1500m a vzdálenosti okolo 20km. Žádný med to tedy nebude, ale za odměnu si užiješ parádní výhledy, skvělý horský terén a sportovní zážitek

zobrazit více
Přehled náročností

Doprava

Vlastními vozy, spolujízdu si domluvíme předem.

Ubytování

V kempu se standartním zázemím, ze kterého budeme vyrážet na jednotlivé túry. Ubytování není v ceně výpravy.

Stravování

Ve vlastní režii. Obědy formou vlastní svačiny a ráno a večer si něco uvaříme v kempu na vařiči.

Co cestou uvidíš?

Plán akce je pouze orientační, je ovlivňován počasím, osudem a přáním samotné skupiny.

1. den

Odjezd okolo 16:00 z Brna, respektive sraz okolo 20:00 v kempu v Pichl-Grossdorfu. Postavíme stany, zapálíme oheň a připravíme se na další den.

2. den

Brzká snídaně a rovnou z kempu vystartujeme stoupáním na vrchol Hochturmu (2081 m). Vápencové masivy Steierských Alp tu budeme mít jako na dlani. I když půjdeme túru na lehko, celý okruh má téměř 28km a převýšení okolo 1500m, nebude to tedy žádná pohádka, ale pořádný horský výkon.

3. den

Výstup na vrchol Messnerin (1835 m). V pořádném sportovním tempu rozhodně neubereme, horský túra nás donutí zdolat opět necelých 1500 výškových metrů, ale odmění tě úchvatnými scenériemi a výhledy až do gesausee. Odpoledne návrat k autům a cesta zpět do ČR.

ukázat další dny

Tvůj průvodceJožo Zuzelka

Ajťák
dobrodruh
účastník kurzu horského průvodce
Povoláním informatik, srdcem dobrodruh. Volný čas tráví v přírodě a objevováním nových věcí, ideálně když zahrnují posunování vlastních limitů. Seznam jeho zálib není nikdy stálý, ale pravidelně se v jejich seznamu drží fotografování, lezení a cestování do ideálně vždy nových míst.
Detail průvodce
Tom Cimr

Garant výpravy

Tom Cimr
  • 250 Kč / osoba. 
  • Víkendovky organizujeme bez nároku na zisk. Cena představuje pouze nutné náklady na výdaje průvodce. Peníze vybereme na srazu v hotovosti.

Co je v ceně

  • Průvodce zajišťuje organizační a morální podporu
  • Nejnutnější náklady pro průvodce

Co není v ceně

  • Doprava na místo srazu a domů po skončení akce (doporučujeme auty)
  • Ubytování v kempu
  • Vlastní jídlo

Nejčastější otázky / FAQ

Legislativa

Jedná se o společnou výpravu členů spolku Expedition Club International z.s., která je plně zajištěna spolkem Expedition Club International z.s. IČ: 05709741. Výprava je nezisková. Mimořádný členský příspěvek slouží pouze na pokrytí nákladů spojených s organizací výpravy. Nejedná se o kombinaci služeb cestovního ruchu = zájezd.

Přihláška

Po podání přihlášky Ti přijde obratem email "potvrzení o přijetí přihlášky".  Následně Tě osobně kontaktuje průvodce, který s tebou probere detaily výpravy, až poté Ti finálně schválí přihlášku.

Platba

Po schválení přihlášky průvodcem Ti přijde email o schválení přihlášky a budeme po Tobě požadovat zálohu, která činí 50% ceny výpravy. Doplatek po Tobě budeme chtít 47 či 37 dní před začátkem výpravy, dle typu výpravy. K oběma platbám Tě vyzveme emailem. Více v Části 3. Pravidel Spolku

Jak je to s řízením?

Řidičem bude po většinu času průvodce, ale kvůli bezpečnosti se po předchozí dohodě na dálnici vystřídá se zkušeným řidičem z Vašich řad. Ti kdo sedí na předních sedadlech nikdy nespí a mají za úkol konverzovat s řidičem a udržovat jej bdělého.

Účastníci kurzu horského průvodce

Některé víkendovky nevedou naši průvodci, ale účastníci kurzu horského průvodce v rámci průvodcovské praxe ke kurzu. Nemusíš se bát, za všechny naše účastníky dáme ruku do ohně a přípravu s nimi konzultujeme. Naopak budeme rádi, pokud od tebe průvdoce dostane zpětnou vazbu ke svému výkonu.

Víkendovky, stejně jako další členské akce organizujeme nekomerčně. Chceme vytvořit prostor pro potkávání lidí z naší komunity. Na akci fungujeme jako parta kamarádů, kteří jsou si rovni.

Podobné akce Expedition Clubu