2. 7. - 5. 7. 2025
9 990
více
2. 7. - 5. 7. 2025
Poslední 2 místa
Poslední 2 místa

Ledovcový kurz

chůze na mačkách - práce s cepínem - navázání v družstvu - záchrana z trhliny - plánování a navigace

Expedice #1270
4 dny2. 7. - 5. 7. 2025
EvropaRakousko
6Účastníků
Náročnost
3 z 5

Přemýšlíš nad vlastními ledovcovými výstupy a chceš získat základní znalosti k bezpečnému pohybu v horách? Pak je tento kurz ideální příležitostí, jak získat jistotu k vlastnímu nabírání zkušeností. Mezi základní dovednosti, kterým se budeme věnovat, patří technika chůze na mačkách v různém terénu, práce s cepínem, zachycení pádu a záchranné techniky při pádu do trhliny. Procvičíš si základní uzly a naučíš se bezpečně plánovat trasu výstupu i sestupu na ledovci. A pokud budeš chtít, vyzkoušíš si i lezení v ledu v některé z otevřených trhlin.

Výpravy s horským vůdcem UIAGM

Výprava probíhá pod vedením horského vůdce UIAGM - aspiranta. Individuální přístup horského vůdce zaručuje i malá skupina. Pod vedením horských vůdců - aspirantů je maximální počet účastníků omezen kvůli ledovcovému terénu na 6. Tento počet nám zároveň dává výhodu flexibility a vyššího bezpečí. Tom je už druhým rokem v Tyrolsku doma, okolí Grossglockneru tak zná jako své boty. 

3
5
Průzkumník
Náročnost
Jednodenní túry v ledovcovém terénu
Kurz je ideální pro všechny, kteří chtějí získat jistotu a znalosti pro phyb v ledovcovém terénu. Náplní kurzu nejsou kondiční túry, ale budeme se celý den pohybovat v terénu, na mačkách a nacvičovat nejrůznější techniky. Jistou dávku fyzické připravenosti tedy kurz vyžaduje. Náročnost můžeš probrat individuálně s průvodcem.
zobrazit více
Přehled náročností

Doprava

Doprava na místo je v režii účastníků. Pomůžeme ale zkoordinovat společnou spolujízdu z ČR ať nejede každý vlastním autem. Potkáme se společně na parkovišti na Franz Joseph Höhe.

Ubytování

Celkem 3 noci strávíme na Oberwalder Hütte. Budeš potřebovat vložku do spacáku z hygienických důvodů. Ubytování není v ceně výpravy.

Vybavení a půjčovna

Na kurz budeš potřebovat základní výbavu na ledovec. Pokud ti něco chybí, můžeš si vybavení zapůjčit v Expediční půjčovně.

  • Povinnou výbavou na kurz je: Sedací úvazek, přilba, turistické mačky, turistický cepín, 6mm prusíky (ideálně kevlarové) - 2x2m a 1x 3m, 4x karabina s pojistkou
  • Další výbavu pro tebe zajistíme, ale pokud máš vlastní, vezmi s sebou: 1x 120mm smyčka, Ledovcový šroub min. 20cm, tibloc, microtraction
  • Další výbavu upřesníme před odjezdem

Co cestou uvidíš?

Jednotlivé dny budeme plánovat především s ohledem na podmínky tak, abychom využili maximum času.

1. den

Nájezdový den. Potkáme se odpoledne na parkovišti na Franz Joseph Höhe v odpoledních hodinách a vydáme se na chatu Oberwalder Hütte. Ještě večer na chatě se pustíme do prvních témat, hlavně přípravy vybavení, základním uzlům a další.

2. - 4. den

3 dny na ledovci strávíme nácvikem klíčových kompetencí. Vypilujeme techniku chůze na mačkách, práci s cepínem, typy kotevních bodů na sněhu i na ledu. Budeme se věnovat technikám záchrany z trhliny i sebezáchrany po pádu. Po večerech na chatě pak přijde na řadu plánování ledovcové túry a navigace v ledovcovém terénu. V rámci kurzu také možná vystoupíme na některý z okolních vrcholků ať teorii plánování a navigace převedeme do samostatné praxe. Součástí kurzu je také možnost vyzkoušet si lezení v ledu v otevřených ledovcových trhlinách. Poslední den zvolíme kratší program, abychom se v odpoledních hodinách dostali zpět k autům a mohli vyrazit na cestu domů.

ukázat další dny

Tvůj průvodceTom Cimr

Srdcař
idealista
instruktor
horolezec

Největší srdcař, který do klubu vkládá to nejlepší ze sebe, za každou cenu. Expe je jeho denním chlebem, jeho vášní a občas i noční můrou. Tom patří do hor a rozhodl se jít jim v životě naproti. Jeho snem je stát se horským vůdcem UIAGM a od roku 2022 je tomuto snu o pořádný krok blíže - stal se oficiálně adeptem na horského vůdce!

Detail průvodce
Tom Cimr

Garant výpravy

Tom Cimr

Co je v ceně

  • Služby horského vůdce UIAGM v malé skupině 6 osob
  • Společné vybavení a materiály pro potřeby kurzu

Co není v ceně

  • Doprava na místo (zkoordinujeme společnou spolujízdu)
  • Ubytování na Oberwalhutte (3 noci)

Nejčastější otázky / FAQ

Legislativa

Tuto výpravu/kurz/školení, organizuje firma Expedition Club community s.r.o. IČ: 19238355. Nejedná se o kombinaci služeb cestovního ruchu = zájezd.

Přihláška

Po podání přihlášky Ti přijde obratem email "potvrzení o přijetí přihlášky".  Následně Tě osobně kontaktuje průvodce, který s tebou probere detaily výpravy, až poté Ti finálně schválí přihlášku.

Platba

Po schválení přihlášky průvodcem Ti přijde email o schválení přihlášky a budeme po Tobě požadovat zálohu, která činí 50% ceny výpravy. Doplatek po Tobě budeme chtít 47 či 37 dní před začátkem výpravy, dle typu výpravy. K oběma platbám Tě vyzveme emailem. Více ve smluvních podmínkách.




Podobné akce Expedition Clubu